Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μετά από χθεσινή συνάντησή τους / Κοντά σε συμφωνία... τελικά Φ. Κουβέλης - Ανδ. Λοβέρδος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά από χθεσινή συνάντησή τους / Κοντά σε συμφωνία... τελικά Φ. Κουβέλης - Ανδ. Λοβέρδος

Κοντά σε συμφωνία για συμπόρευση στο πλαίσιο του "τρίτου, προοδευτικού πόλου" με κορμό τη ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίζονται να είναι τώρα ο Φ. Κουβέλης και ο Ανδ. Λοβέρδος, μετά το κλίμα "ναυαγίου" της προσπάθειας που καλλιέργησαν τις προηγούμενες ημέρες οι δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή περί ενδεχόμενης θετικής ανταπόκρισής του στην πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου για συνεργασία στο εκλογικό σχήμα της "προοδευτικής παράταξης".

Χωρίς να έχει προηγηθεί ανακοίνωση, οι Φ. Κουβέλης και Ανδ. Λοβέρδος συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με αντικείμενο την ενδεχόμενη συνεργασία τους, με τις δύο πλευρές να μεταφέρουν κατόπιν "πολύ καλό κλίμα" και την Αγ. Κωνσταντίνου να παραπέμπει σε κάθε περίπτωση στην απόφαση που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή για έγκριση ή όχι της συμπόρευσης. Επιπλέον η πλευρά Λοβέρδου διέψευδε σενάρια για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ή και συνεργασία με το σχήμα ΠΑΣΟΚ - "58". Έως τότε οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων με σκοπό να οριστικοποιηθούν ανοικτά ζητήματα σχετικά με το όνομα, το σύμβολο και την προγραμματική βάση της συνεργασίας. Πάντως, η ΔΗΜ.ΑΡ. αποκλείει να μην συμπεριλαμβάνεται το όνομα του κόμματος στον τίτλο του εκλογικού σχήματος.

Η εξέλιξη που φαίνεται να δρομολογείται φανερώνει ότι οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Ανδ. Λοβέρδου σχετικά με το ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν προσπάθεια διαπραγματευτικής πίεσης προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL