Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΣΥΡΙΖΑ για Κάρας / ΣΥΡΙΖΑ για Κάρας: Να ζητήσει συγγνώμη ο κυβερνητικός συνεταίρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ για Κάρας / ΣΥΡΙΖΑ για Κάρας: Να ζητήσει συγγνώμη ο κυβερνητικός συνεταίρος

Τη «Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου» που περιελάμβανε εκτενέστατη τεκμηρίωση για το τι έφερε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο της κρίσης, καθώς και όλα τα επιχειρήματα γιατί το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει είχε καταθέσει η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο με την Troika Report στο Στρασβούργο.

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να εξαγάγει μικροπολιτικά κέρδη εκμεταλλευόμενος την ξαφνική στροφή του συνεισηγητή της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ομοϊδεάτη του Έλληνα πρωθυπουργού. Και έπεσε στο κενό, από την ουσία των συμπερασμάτων, στα οποία έως τώρα έχει καταλήξει η επιτροπή και από το άδειασμα από τον έτερο συνεισηγητή.

Το ψέμα, ως γνωστόν, έχει κοντά ποδάρια και όλοι θυμούνται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε μαζί τους, τους είχε παραδώσει τη "Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου". Ενώ την ίδια στιγμή μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η συνάντηση που είχε ο Ό. Κάρας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου λίγη ώρα πριν μεταβεί στη Βουλή και διατυπώσει τους γνωστούς ισχυρισμούς του...

Μετά από όλα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση αξίωσε τη δημόσια συγγνώμη του δεξιού ευρωβουλευτή, αλλά και όσων τον επικαλέστηκαν. Αναλυτικά: "Ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να 'αναιρέσει' όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά όμως παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση" υπογράμμισε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τη χθεσινή αναδίπλωση του κ. Κάρας.

Και κατέληξε: "Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν.

Την ίδια στιγμή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν κατά του Ό. Κάρας και των φίλων του: Για "ανοίκεια" και "χοντροκομμένη" επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα, "λέγοντας μάλιστα και ψέματα" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης (στο ρ/σ του "Σκάι"). "Ο κ. Κάρας ήλθε με ένδυμα μερκελιστή και ήλθε να κάνει άσφαιρο σχόλιο" ήταν η διαπίστωση εκ μέρους του γραμματέα της Κ.Ο. Νίκου Βούτση (στο Mega).

"Ήταν μια παρέμβαση σκοπιμότητας, ένα κακότεχνο δώρο του κ. Κάρας προς τον κ. Σαμαρά", σχολίασε ο Θοδωρής Δρίτσας (στον ρ/σ 105,5 "Στο Κόκκινο"), που συμμετείχε χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή ακρόασης του Αυστριακού ευρωβουλευτή. Για "μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες είναι απαράδεκτες για έναν Ευρωπαίο πολιτικό και αξιωματούχο", έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής (στον "Αθήνα 984").

Μια ενδιαφέρουσα επισήμανση έκανε, τέλος, η Νάντια Βαλαβάνη, που επίσης μετείχε στην προχθεσινή ακρόαση από τη Βουλή. Είπε, συγκεκριμένα, ότι "εκτός επίσημου προγράμματος ο κ. Κάρας συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά επί 40 λεπτά μόνος του. Είναι η μόνη συνάντηση όπου δεν πήγε ούτε ο συνεισηγητής του, ούτε τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής" (επίσης στον "Αθήνα 984").

Πέπλο προστασίας από τον Αυστριακό ευρωβουλευτή

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του ο Αντ. Σαμαράς πήρε θέση με το γνωστό ύφος και ήθος που τον χαρακτηρίζει: "Υποτίθεται πως περίμεναν πώς και πώς τον κ. Κάρας να έρθει, κι όταν ήρθε τον καθύβρισαν ως συκοφάντη. Πώς τη βλέπουν τη δουλειά; Θα μοιράζουν και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων στους εκλεγμένους της Ευρώπης;".

Στο θέμα πήρε θέση και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ταυτιζόμενος με τον ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και όχι με τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή: "Τα όσα είπε ο κ. Κάρας δείχνουν πολλά. Δείχνουν ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη, ότι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων, γιατί όλα αυτά που συζητούμε έχουν άμεσο αντίκρισμα στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στη ζωή όλων των οικογενειών".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL