Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ 34 ΔΗΜΑΡΧΩΝ / Προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη "μάχη" στην Τ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ 34 ΔΗΜΑΡΧΩΝ / Προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη "μάχη" στην Τ.Α.

Για τη "μάχη" των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν οι εκκρεμότητες με τους επικεφαλής των συνδυασμών. Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, όπου θα γίνει συζήτηση για τους περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ οι προγραμματισμένες κάλπες του Μαΐου θα απασχολήσουν τη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, και 2 Φεβρουαρίου.

Στη βάση σαφών προγραμματικών στόχων, που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, την κοινωνική προστασία απέναντι στην κρίση και την εναντίωση στις μνημονιακές πολιτικές, οι συνδυασμοί και υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να μετατρέψουν τους δήμους και τις περιφέρειες σε κύτταρα δημοκρατίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Με σεβασμό εν τέλει στις τοπικές ιδιαιτερότητες, η επικείμενη σύγκρουση του Μαίου εντάσσεται στην ευρύτερη μάχη δημοκρατικής ανατροπής, με συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας, την Παρασκευή έγιναν γνωστά τα ονόματα 34 υποψηφίων δημάρχων σε όλη τη χώρα. Αυτά είναι:

Αγία Βαρβάρα: Γιώργος Γεωργιανάκης, Αγία Παρασκευή: Γιάννης Σταθόπουλος, Αιγάλεω: Δημήτρης Μπίρμπας, Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Γιώργος Κομματάς, Άλιμος: Ειρήνη Μπέλια, Βύρωνας: Άκης Κατωπόδης, Διόνυσος: Γιώργος Ζύγουνας, Ελληνικό - Αργυρούπολη: Χρήστος Κορτζίδης, Ηλιούπολη: Χρήστος Κοκοτίνης, Ηράκλειο Αττικής: Ειρήνη Κατσινοπούλου, Καισαριανή: Γιώργος Κοντόσταυλος, Κερατσίνι - Δραπετσώνα: Χρήστος Βρεττάκος, Νέα Ιωνία: Ηρακλής Γκότσης, Παιανία: Αλέξανδρος Καποδίστριας, Πεντέλη: Αντώνης Φειδοπιάστης, Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα: Άρης Βασιλόπουλος, Χαϊδάρι: Θόδωρος Σπηλιόπουλος, Κατερίνη: Χρήστος Γιαννούλης, Πολύγυρος: Τάσος Κανταράς, Σέρρες: Παναγιώτης Κοτρώνης, Καβάλα: Άρης Βέρρος, Κομοτηνή: Ελένη Λαφτσή, Θάσος: Βασίλης Παπαφιλίππου, Ξάνθη: Γιώργος Αταμπούφης, Άκτιο Βόνιτσας: Νίκος Λιάπης, Αιγιαλεία: Κώστας Παπακωνσταντίνου, Μεσολόγγι: Πάνος Παπαδόπουλος, Ναύπακτος: Τάκης Λουκόπουλος, Άρτα: Ηλίας Καραμπίκας, Ζάκυνθος: Δημήτρης Κουρής, Κάρυστος: Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, Λιβαδειά: Γιώτα Πούλου, Λέσβος: Στράτος Γεωργούλας, Τύρναβος: Παναγιώτης Σαρχώσης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει παρουσία σε όλους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δήμους, όταν στην προηγούμενη εκλογή, κατήλθε μόλις στο 1/3 των δήμων, όπερ σημαίνει ότι εκατοντάδες μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχουν στους συνδυασμούς και δίνουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με δυο λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού!

Η εικόνα αυτή δεν είναι άσχετη από την κινητικότητα που παρατηρείται στον οργανωτικό τομέα: νέες νομαρχιακές επιτροπές εκλέγονται και η κομματική βάση, με τη συνδρομή του Οργανωτικού Γραφείου, έχει στραφεί με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι η δημόσια υγεία, το πρόβλημα της θέρμανσης και η περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά και άλλα, όπως η υπερφορολόγηση και η κατάσταση του τραπεζικού τομέα. Επιπλέον, το Οργανωτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, σε στενή συνεργασία με τα Τμήματα Αγροτικής Πολιτικής, Εργατικής Πολιτικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, έχει θέσει στόχο τη μεγαλύτερη στήριξη της παρέμβασης στους χώρους αυτούς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL