Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφή του παγόβουνου στο σάπιο καθεστώς διαπλοκής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφή του παγόβουνου στο σάπιο καθεστώς διαπλοκής

Διεξαγωγή εκλογών και ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει για το άμεσο μέλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως τόσο η η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική όσο και η σωρεία αποκαλύψεων για σκάνδαλα πρώτου μεγέθους στα οποία εμπλέκονται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κατατείνουν στην επιτάχυνση της φθοράς της κυβέρνησης Σαμαρά. Σε ό,τι αφορά ειδικά το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως αποτελεί ένα ακόμα σύμπτωμα του σάπιου δικομματικού συστήματος διαπλοκής που οικοδομήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα, ενώ χαρακτηρίζει προκλητική την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση, μέσω του ίδιου του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα, στην επικεφαλής του ΤΧΣ, κ. Σακελλαρίου.

"Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στο σάπιο καθεστώς διαπλοκής του δικομματισμού και των εκπροσώπων του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τα δάνεια όλων των τραπεζών και τη ζημιά που έχει προκληθεί εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ζήτησε "την άμεση και σε βάθος εξέταση τόσο της υπόθεσης του Τ.Τ., προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, όσο και των εκθέσεων ελέγχου των επιτρόπων του ΤΧΣ για τις συστημικές τράπεζες", υπογραμμίζοντας πως "ο ελληνικός λαός απαιτεί εξηγήσεις και δεν θα ανεχτεί να παίζονται άλλο βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του για να πλουτίζουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.".

Πάνος Σκουρλέτης: Οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των ευρωεκλογών

Στην εκτίμηση πως ο κ. Σαμαράς θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πριν τις ευρωεκλογές προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στον Real Fm: "Βλέποντας ότι δεν μπορούν να αποφύγουν ένα συντριπτικό εις βάρος τους αποτέλεσμα στις επόμενες ευρωεκλογές, αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο, ο οποίος μπορεί να είναι και πριν από αυτές, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, διεκδικώντας, κατά τη γνώμη μου, όχι τη νίκη, αλλά μια αξιοπρεπή ήττα που θα τους επιτρέψει και πολιτικά και στον ίδιο τον κ. Σαμαρά να είναι παρών και την επόμενη μέρα στο κόμμα του".

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον Β. Σόιμπλε για τη διαχείριση του χρέους της χώρας, κατά την οποία ο πρώτος υπάκουσε πλήρως στην εντολή του δεύτερου να μην υπάρξει κούρεμα, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών "κινείται στις συντεταγμένες της κυβερνητικής πολιτικής". Συνεπώς, απαντώντας στα σενάρια περί τρίτου Μνημονίου και θέτοντας το ζήτημα των εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε για το αν "έχει αυτή τη στιγμή την πολιτική νομιμοποίηση η παρούσα κυβέρνηση να κάνει τέτοιου είδους συμφωνίες".

Δημήτρης Παπαδημούλης: Εκλογές και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

"Το Μνημόνιο, τα θαλασσοδάνεια και οι μίζες για τους εξοπλισμούς, επιταχύνουν τη φθορά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Και κατέληξε: "Ό,τι κι αν λέει ο κ. Σαμαράς, το 2014 θα είναι χρονιά εκλογών και μεγάλης νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ".

Λούκα Κατσέλη: Να μπει τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας

"Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναδεικνύει και επιβεβαιώνει την ύπαρξη και λειτουργία ενός ανεξέλεγκτου κλειστού κυκλώματος εξουσίας", τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη τόνισε πως το κύκλωμα αυτό λειτουργεί "χωρίς καμία πραγματική εποπτεία κάτω από τον μανδύα αδιαφανών τραπεζικών πρακτικών", με αποτέλεσμα να στερείται η χώρα πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL