Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Δύο ευρωβουλευτές της Αριστεράς για την επίσκεψη της επιτροπής που ερευνά το Μνημόνιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο ευρωβουλευτές της Αριστεράς για την επίσκεψη της επιτροπής που ερευνά το Μνημόνιο

Την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς έδινε την ευρωφιέστα του, την ίδια εκείνη ημέρα, σύμφωνα με όσα ήταν προγραμματισμένα, θα έπρεπε να πατά το πόδι της στην Αθήνα η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξαγάγει έρευνα για το πώς οι ευρωπαϊκές χώρες εισήλθαν στα Μνημόνια και ποιες είναι οι επιπτώσεις από τις αντίστοιχες πολιτικές.

Μετά την προσωπική παρέμβαση, ωστόσο, του πρωθυπουργού, όπως κατέδειξαν τα εσωτερικά e-mail κοινοτικών αξιωματούχων -τα οποία έφερε στη δημοσιότητα η "Αυγή"-, η επίσκεψη αναβλήθηκε για αργότερα. E-mail που τόσο η κυβέρνηση όσο και τα φιλικά προς αυτήν μέσα ενημέρωσης αγνόησαν (;).

Στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς θα συμμετείχαν ο Γερμανός Jurgen Klute και ο Νίκος Χουντής. Η "Αυγή" της Κυριακής απευθύνθηκε και στους δύο, με τα εξής, κοινά ερωτήματα:

1. Τι, πραγματικά, μπορεί να περιμένει κανείς από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει θέσει στο μικροσκόπιό της τα Μνημόνια αλλά και τα πεπραγμένα της τρόικας;

2. Εσείς τι συμπεράσματα βγάλατε από την αναβολή επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;

3. Διαβάζοντας από τη μία δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών, όπως ο κ. Σβόμποντα και ο Αλέξης Τσίπρας, και από την άλλη τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την τρόικα, γιατί, κατά την άποψή σας, ο κ. Σαμαράς αφήνει συνεχώς αναξιοποίητες τις ευκαιρίες για ουσιαστική αλλαγή πολιτικής;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL