Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Δημόσια αποδοκιμασία Π. Τατσόπουλου από τον Δ. Βίτσα (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημόσια αποδοκιμασία Π. Τατσόπουλου από τον Δ. Βίτσα (ηχητικό)

Σε δημόσια αποδοκιμασία του Πέτρου Τατσόπουλου προέβη πριν λίγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μετά τις δηλώσεις που ο βουλευτής έκανε τόσο σήμερα στο Vima FM, αλλά και χθες στην τηλεόραση του "Σκάι".

Σε ερώτηση (του ραδιοφώνου του Alpha) για την τρομοκρατία αφενός, για τον Π. Τατσόπουλο αφετέρου, ο Δ. Βίτσας απάντησε ως εξής:

//www.youtube.com/embed/kD8yT81eVQQ?rel=0

 

"Η Ν.Δ δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν διασυνδέσεις και πρέπει να αποφασίσουνε τι τελικά είμαστε γιατί την μία φορά μας λένε τρομοκράτες, την άλλη ότι αλλάζουμε την άποψη μας. Με συγχωρείτε αλλά τέτοιες πολιτικές κουταμάρες άκουσα και από τα δελτία των ειδήσεων. Η δική μας η θέση είναι σαφέστατη. Η Αριστερά έχει υποστεί στο δικό της το πετσί τέτοιες βίαιες ενέργειες, είτε κρατικές, είτε παρακρατικές.

Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, θέλω να κάνω την εξής παρατήρηση. Ο σ. Πέτρος Τατσόπουλος μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και «λογικά» άλματα. Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία.

Είναι άλλο ζήτημα ότι η ίδια η νομική επιστήμη έχει υιοθετήσει την αρχή ότι τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο συνιστούν πολιτικά εγκλήματα για τα οποία υπάρχει ειδική μεταχείριση από το ίδιο το Σύνταγμα. Για παράδειγμα μόνο για τα πολιτικά εγκλήματα μπορεί να δοθεί αμνηστία. Ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας. Αλλοίμονο αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL