Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ευ. Τσακαλώτος: Πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ. Τσακαλώτος: Πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν υπάρχει χειρότερο ρητό από το 'να δώσουμε χρόνο στο χρόνο'", δήλωσε από το τηλεοπτικό στούντιο της "Πρώτης Γραμμής", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ΕΚΚΕ Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και παρουσίασε ορισμένες από τις πηγές χρηματοδότησης που θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υλοποιήσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως η "γραμμή" διαπραγμάτευσης με τους δανειστές θα είναι να κουρευτεί το χρέος και από εκεί κι έπειτα να συμφωνηθούν ρήτρες ανάπτυξης, "για να μπορούμε να πληρώσουμε το κομμάτι του χρέους που δεν θα κουρευτεί". Συνεπώς, λες "ότι είναι ηλίθιο για εσάς και για εμάς, να μας χρηματοδοτείτε και μετά πάλι να μην μπορούμε να πληρώσουμε το χρέος. Άρα, γιατί δεν μας δίνετε κι αυτό που λέμε 'ρήτρα ανάπτυξης';

Δεύτερον, ο Ευ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι το να διασφαλίσεις ότι ιο μισθοί δεν θα μειωθούν και συνεπώς να εξασφαλίσει για τους πολίτες ότι "δεν θα είσαι χειρότερα", αποτελεί επίσης μια πηγή χρηματοδότησης. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή, μια μερίδα του κόσμου τελεί υπό παντελή οικονομική ένδεια, αλλά μία άλλη μερίδα του κόσμου, ακόμη διατηρεί κάποια αγοραστική δυνατότητα κι ωστόσο δεν καταναλώνει, επειδή φοβάται για το μέλλον. Έτσι, ούτε η αγορά κινείται, ούτε πηγαίνουν χρήματα στις τράπεζες. "Εμένα, στα γκάλοπ, αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ απ' όλα, είναι το ποσοστό των ανθρώπων που λένε ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα", δήλωσε χαρακτηριστικά. Πηγή χρηματοδότησης, επεσήμανε, είναι να δημιουργήσεις ένα δίχτυ ασφαλείας, με κάποια ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα.

Τρίτον, πηγή χρηματοδότησης αποτελεί και "η αναδιανομή του φορολογικού συστήματος". Κανεί δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να πατάξει τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε ότι από εκεί κι έπειτα, υπάρχει πλήθος νέων χρηματοπιστωτικών εργαλείων, όπως τα νέα ομόλογα ειδικού σκοπού, τα οποία μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, προκειμένου μια κυβέρνηση να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματός της, με κοινωνική κατεύθυνση.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

//www.youtube.com/embed/V1FH7DVMlM4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL