Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Δένδιας: Ακροδεξιό παραλήρημα και επίθεση στην «Αυγή» - Ν. Βούτσης: Σταματήστε να εμπορεύεστε τον φόβο

Σε ακροδεξιό παραλήρημα κατέφυγε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, στοχοποιώντας το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» σχετικά με την καταστολή κατά των μαθητών στα Προπύλαια.

Σε ακροδεξιό παραλήρημα κατέφυγε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, στοχοποιώντας το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» σχετικά με την καταστολή κατά των μαθητών στα Προπύλαια. Μιλώντας για «άθλιο περιεχόμενο» ο Ν. Δένδιας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο ερώτημα «αν το αίτημα για τάξη κι ασφάλεια είναι ακροδεξιό αίτημα;» κι υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν «πετούσαν πέτρες κατά της Ελληνικής Αστυνομίας». Στην συνέχεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατέθεσε φωτογραφίες από τα «ευρήματα» της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο τα οποία έφεραν «αυτοί που δήθεν ταλαιπωρήθηκαν».

Ο Ν. Δένδιας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να σέβεται τον Έλληνα αστυνομικό, τον εργαζόμενο των 800 ευρώ» και στην συνέχεια έστρεψε τα πυρά του στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. «Είναι απίστευτα αυτά που λέτε» ισχυρίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναρωτώμενος «θέλετε να ανοίξουμε τα σύνορα, να αφεθεί η Αθήνα να γυρίσει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον Ιούνη του 2012, να σταματήσει ο Ξένιος Δίας και να μπαίνουν κάθε μέρα 500 λαθρομετανάστες».

Ο Ν. Δένδιας έκανε αναφορές και στα οικονομικά σχολιάζοντας ότι «το ιδεολογικό πρόταγμα της Ν.Δ. δεν αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό, η Ν.Δ. είναι φιλελεύθερο κόμμα κι επιθυμεί μικρούς φορολογικές συντελεστές» υποστηρίζοντας ότι τα σημερινά φορολογικά μέτρα δεν θα παραμείνουν «εσαεί» κι υπερασπιζόμενος τον flat tax 15%, μέτρο που με διάφορους συντελεστές ισχύει σε 19 χώρες της Ευρώπης. Στην συνέχεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έβγαλε ένα κήρυγμα υπέρ του κοινωνικού αυτοματισμού επισημαίνοντας ότι δεν βρήκε ούτε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να μην δέχεται τα οικονομικά αιτήματα κάποιας ομάδας και κινδυνολογώντας σχετικά με την βαρύτερη φορολογία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Ν. Δένδια απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, που τον κάλεσε «να σταματήσει να εμπορεύεται τον φόβο» και τόνισε ότι «σε συνθήκες κρίσης η ελπίδα είναι μέσα σε αυτήν την νεολαία». Ο Ν Βούτσης σχολίασε ότι «αντί να βαυκαλίζεστε με απαρχαιωμένες λογικές μηδενικής ανοχής κατά πιτσιρικάδων στα Προπύλαια» να μιλήσει για τις συνθήκες Δουβλίνο 1, 2 και 3. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν θα σας παρακολουθήσουμε, εμείς φέραμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο και την αφαιρέσαμε από την επικίνδυνη έλικα της βίας και του αίματος, όπου την πρωτοβουλία είχαν πάρει οι φασιστικές δυνάμεις κι οι ανεξέλεγκτοι κουμπουροφόροι».

Αναφερόμενος στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι «από τον Δεκέμβρη κρατήσατε μόνο τις φωτιές και τις στάχτες» επισημαίνοντας την παραγνώριση της ενεργοποίησης των μαθητών και του ξεσπάσματος δημιουργικότητας κι υπογραμμίζοντας ότι «οι κοινωνίες έτσι προχωράνε».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις