Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Π. Πολάκης για εκκένωση κατάληψης ROSA NERA: Όταν "στριμώχνεται" η κυβέρνηση ανακαλύπτει το "νόμος και τάξη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης για εκκένωση κατάληψης ROSA NERA: Όταν "στριμώχνεται" η κυβέρνηση ανακαλύπτει το "νόμος και τάξη"

Το παραπάνω τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης ROSA NERA στα Χανιά της Κρήτης.

Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα για την αναμενόμενη εκδικητική αντίδραση μιας κυβερνητικής εξουσίας με βαθιά αντικοινωνική συγκρότηση και συντηρητικά αντανακλαστικά εμφυλιοπολεμικού τύπου, όπως πολλές φορές έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν».

Η δήλωση του βουλευτή Χανίων  Π. Πολάκη για τις εξελίξεις και τα γεγονότα σήμερα το πρωί στην κατάληψη ROSA NERA:

Σήμερα νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης ROSA NERA στο λόφο Καστέλι στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα για την αναμενόμενη εκδικητική αντίδραση μιας κυβερνητικής εξουσίας με βαθειά αντικοινωνική συγκρότηση και συντηρητικά αντανακλαστικά εμφυλιοπολεμικού τύπου, όπως πολλές φορές έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν.

Τρία (3) πράγματα είναι αναγκαίο να ειπωθούν σθεναρά προς το παρόν, αλλά και να απαιτηθούν πλέον με μαζικό τρόπο:

- Όταν μια τέτοια κυβέρνηση, όπως αυτή της ΝΔ, αισθάνεται «στριμωγμένη» από τα αποτελέσματα των πολιτικών της (ανεξέλεγκτη υγειονομική κρίση, καλπάζουσα ύφεση 15% στην οικονομία, εθνικά θέματα σε επικίνδυνη έξαρση), επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα επικαλούμενη την παλιά καλή συνταγή του «νόμου και της τάξης απέναντι στην αναρχία και την ανoμία».

- Το ζητούμενο τώρα για τους μαζικούς φορείς, αλλά και κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα που νοιάζεται για την πόλη, είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και της ελεύθερης πρόσβασης για όλους και όλες στον χώρο. Η αποτροπή κάθε επιχείρησης μετατροπής του ιστορικού κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου σε ιδιωτική επένδυση φίλου (ή μη) της «Οικογένειας» ή του κυβερνητικού βουλευτή κ. Διγαλάκη, που τόσο πλειοδότησε τα προηγούμενα χρόνια υπέρ της εκκένωσης…

- Επειδή η κατάληψη, πέρα από τις κοινωνικο-πολιτικές της δραστηριότητες, λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια και ως «κατάληψη στέγης» για ανθρώπους που το χρειάζονταν, να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της σήμερα το πρωί.

Διαβάστε επίσης: 

Εκκενώθηκε από την αστυνομία η κατάληψη Rosa Nera στην παλιά πόλη των Χανίων (Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL