Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Διον. Καλαματιανός: Κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία στην Εύβοια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διον. Καλαματιανός: Κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία στην Εύβοια

Ο βουλευτής  της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τους συγγενείς των θυμάτων, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες, στηλίτευσε το γεγονός ότι δε χρησιμοποιήθηκε ο αριθμός 112 για την προειδοποίηση των πολιτών.

Υπενθύμισε ότι πέρυσι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι αδιανόητο να χάνονται ζωές επειδή δεν λειτουργεί το 112. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ο αρμόδιος υφυπουργός με προκλητικό τρόπο ανέφερε ότι εν γνώσει της κυβέρνησης δε χρησιμοποιήθηκε ο αριθμός ενημέρωσης των πολιτών, με το επιχείρημα ότι θα είχαμε πανικό και εκατόμβες νεκρών !!!

Προφανώς, οι κυβερνώντες δε σκέφθηκαν ότι θα μπορούσε να έχει σταλεί το μήνυμα προειδοποίησης για τα ακραία φαινόμενα, ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι πολίτες, καλώντας τους παράλληλα να μείνουν σε ασφαλές μέρος.

Επίσης, ο βουλευτής τόνισε ότι υπήρχε πρόβλεψη από την Ε.Μ.Υ., με την κυβέρνηση να έχει ειδοποιηθεί 4 μέρες πριν την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Εκ του αποτελέσματος, δεν έπραξε τίποτα.

Επίσης, υπάρχουν ερωτηματικά για το τι έπραξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, μετά τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή. Συνέχισε, λέγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τυμβωρυχεί, ούτε ασκεί μικροπολιτικές πάνω σε νεκρούς, σε αντίθεση με πρακτικές του κυβερνώντος κόμματος σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά ο κ. Καλαματιανός δήλωσε ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση και εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου, μιας εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας που έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο χρόνο.

Χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι συμμαχίες μας, και η διαδικασία των κυρώσεων κατά της τουρκικής προκλητικότητας. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι απαραίτητο να προβλέπουμε τις εξελίξεις και με δυναμική ενεργητική εξωτερική πολιτική να προλαβαίνουμε καταστάσεις.

Για το μέτωπο του κορωνοϊού, τόνισε ότι κατά την πρώτη φάση υπήρξε μια επιτυχημένη αντιμετώπιση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, όλων των πολιτών.

Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την εποικοδομητική στάση του, ως αντιπολίτευση. Δυστυχώς, μετά το άνοιγμα της οικονομίας υπήρξαν παλινωδίες, αντιφατικά μηνύματα από την κυβερνητική πλευρά, προχειρότητες και ερασιτεχνισμοί. Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον πάνω από 200 ημερησίως.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα χωρίς ελέγχους και τεστ σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σημεία και υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη βαυκαλίζονταν με αλαζονικό τρόπο ότι πέτυχαν να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ το φαινόμενο, η πανδημία, είναι σε εξέλιξη.

Κλείνοντας, ο βουλευτής ανέφερε ότι χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και κυρίως όχι αντιφατικά μηνύματα, όπως να αυξάνονται η πληρότητα και οι επιβάτες στα πλοία τη στιγμή που αυξάνονται με γεωμετρικό τρόπο τα κρούσματα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL