Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Ανασχηματισμός με νεοφιλελευθερο άρωμα και “σαμαρική σφραγίδα”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανασχηματισμός με νεοφιλελευθερο άρωμα και “σαμαρική σφραγίδα”

Έντονο νεοφιλελεύθερο άρωμα αποπνέει ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος καθώς ο κεντρικός άξονας των διορθωτικών αλλαγών είναι το «Πόρισμα Πισσαρίδη».

Πρόσωπο «κλειδί» των παρεμβάσεων είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού, είναι επικεφαλής της δομής που θα διαχειριστεί τα κοινοτικά κονδύλια και διατηρεί στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη. Υπό αυτό το πρίσμα, υποβαθμίζεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

Υφυπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Πάνος Τσακλόγλου, που συμμετείχε ενεργά στο πόρισμα της επιτροπής “σοφών”, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση Πισσαρίδη θέτει στο στόχαστρο την επικουρική ασφάλιση.  

Επιπλέον, η «σαμαρική σφραγίδα» στις «λειτουργικές βελτιώσεις» αποτυπώθηκε στην παραμονή του Γ. Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, για χάρη του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακυρώσει τον ανασχηματισμό που προγραμμάτιζε ο Κ. Μητσοτάκης στις αρχές Ιουνίου.  Αίσθηση δε προκαλεί ότι δεν αντικαταστάθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κράνης που παραιτήθηκε την Παρασκευή έπειτα από πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και συκοφαντικά δημοσιεύματα του site “Παραπολιτικά»...  

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL