Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
"Αίσχος και ντροπή για την άρνηση ονοματοδοσίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αίσχος και ντροπή για την άρνηση ονοματοδοσίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος"

«Αίσχος, αίσχος, αίσχος, ντροπή, είναι τα μόνα λόγια που μπορεί να πει κανείς για την άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να αποδεχθεί πρόταση ονοματοδοσίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως σημειώνει, «η Μανώλης Γλέζος δεν υπήρξε μόνο μια σημαντική προσωπικότητα της Νάξου, υπήρξε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, ελευθερίας και δημοκρατίας. Από τους πρώτους παρτιζάνους στην Ευρώπη που αμφισβήτησε την πανίσχυρη ναζιστική Γερμανία. Μια ζωή αφιερωμένος στον αγώνα για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την άμεση δημοκρατία «από το λαό για το λαό» όπως έλεγε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Αφιερωμένος βεβαίως στον αγώνα για την αυτοδιοίκηση και όχι την «ετεροδιοίκηση», που αφαιρούσε την πραγματική εξουσία από το λαό».

«Αγωνίστηκε και αγάπησε όσο κανείς άλλος τη Νάξο, τις Κυκλάδες και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας από άκρου σε άκρο, την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και το γεωφυσικό τους πλούτο. Πήγαινε από σχολείο σε σχολείο, μεταφέροντας όλα αυτά τα ιδανικά στους νέους ανθρώπους. Και φυσικά αγωνίστηκε μέχρι τέλος για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ως ελάχιστο χρέος επανόρθωσης στην τεράστια ζημιά της πατρίδας από τη ναζιστική κατοχή» τονίζει ο Ν. Συρμαλένιος.

«Ο πολίτης Μανώλης Γλέζος, τιμήθηκε και αναγνωρίστηκε σε όλη την οικουμένη, ως εκφραστής αυτών των πανανθρώπινων ιδανικών. Γι αυτό και αποτελεί μέγιστη ντροπή και αίσχος η μη αναγνώριση του από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Είναι όμως σίγουρο ότι όσοι και όσες δεν αποδέχθηκαν αυτή την τιμητική διάκριση, έχουν ήδη παραδοθεί στη χλεύη των πολιτών. Η ιστορία θα τους βαραίνει και θα τους ακολουθεί» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL