Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Α. Ξανθός: Το δημόσιο σύστημα υγείας θα πιεστεί, αν υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Eurokinissi

"Είμαστε σε ανησυχητική φάση, επιβάλλεται πολύ μεγάλη εγρήγορση από κυβέρνηση, αρμόδιους φορείς αλλά και από την κοινωνία»

Αυτό τόνισε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πίεση που θα αντιμετωπίσει το δημόσιο σύστημα υγείας αν υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επεσήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει δίλημμα ανάμεσα στην δημόσια υγεία και την οικονομία, προτεραιότητα είναι η υγειονομική ασφάλεια, η οποία πρέπει να είναι όρος και για την οικονομία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες, για ανεπίτρεπτη μετάθεση ευθυνών και για επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, και σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει κλίμα κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης, αλλά η κυβέρνηση το δηλητηριάζει, φοβούμενη μια ογκούμενη δυσφορία της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν υλοποίησε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, γιατί δεν πιστεύει στην ενίσχυσή του, αντιθέτως πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί χώρος στην αγορά και στον ιδιωτικό τομέα μέσω ΣΔΙΤ.

«Μόνο με μία μεγάλη πίεση, κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική» τόνισε, «θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην θωράκιση του ΕΣΥ. Όσο αυτά δεν υπάρχουν, η διακινδύνευση για την πανδημία είναι πολύ μεγάλη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις