Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ν.Παππάς: Η έκθεση Πισσαρίδη κρύβει μνημόνιο με ιδιωτικοποιήσεις σε υποδομές και ασφαλιστικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς: Η έκθεση Πισσαρίδη κρύβει μνημόνιο με ιδιωτικοποιήσεις σε υποδομές και ασφαλιστικό

«Οι διεθνείς οργανισμοί επικαιροποιούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τελευταίο το ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά ότι η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 12%», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι «ως αντίδοτο στην κατάσταση, η ΝΔ ετοιμάζει συνταγές οι οποίες έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει».

Ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 υπογράμμισε ότι «η έκθεση Πισσαρίδη, την οποία ακόμα περιμένουμε να κατατεθεί στη Βουλή, κρύβει στοιχεία του σκληρού πυρήνα των μνημονιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν πρόλαβαν να εφαρμοστούν ή ακυρώθηκαν από τη δική μας διακυβέρνηση. Ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υποδομών, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού αλλά και μονιμοποίηση των αρνητικών εξελίξεων στα εργασιακά είναι μερικές από τις προβλέψεις της έκθεσης».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη συνταγή της «ανόσιας της αγέλης» στην οικονομία και πως «οι τράπεζες αναδεικνύονται στον μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας.

«Για να βελτιώσουν τα δικά τους βιβλία, αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων από τα προγράμματα. Είναι μια καταστροφική λογική, που χτυπά στην καρδιά αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη και όλη τη μισθωτή εργασία, η οποία εξαρτάται από την επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», συμπλήρωσε ο Ν.Παππάς.

Καταλήγοντας, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα έχει ενδιαφέρον να μελετηθεί η εμπλοκή εταιρείας που συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Σαμαρά.

Τέλος, όσον αφορά στη στοχοποίησή του σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν την παράταξή μας για όσα πετύχαμε. Ορισμένοι πολιτικοί μας αντίπαλοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Ήταν υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και αυτό πράξαμε, ρυθμίζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και εισπράττοντας φόρους διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων που δεν εισπράττονταν για χρόνια, ενώ σήμερα προχωρά το ξήλωμα βασικών ρυθμίσεων». 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL