Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Ομιλία Π. Σκουρλέτη στη Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους μιας νέας διαπλοκής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομιλία Π. Σκουρλέτη στη Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους μιας νέας διαπλοκής

Τον χώρο μνήμης του αντιστασιακού αγώνα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Π. Σκουρλέτης. Στην έκθεση ξεναγήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιστή κατά της χούντας Τρ. Μηταφίδη

«Η κυβέρνηση δημιουργεί τους όρους ύπαρξης ενός νέου συστήματος διαπλοκής» τόνισε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παθητική στάση στη διπλωματική σκακιέρα έναντι της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και στο κλίμα σκανδαλολογίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση με τη βοήθεια και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι στην υπόθεση της Novartis βλέπουμε «μια κλασική υπόθεση αντιστροφής της πραγματικότητας», με τους δικαστές που ανέλαβαν τη διαλεύκανση να διώκονται και τον ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε στην υπόθεση στη Δικαιοσύνη να καταγγέλλεται για σκευωρία. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση «ξαναγράφουν την πρόσφατη ιστορία των σκανδάλων του παλιού δικομματισμού και δημιουργούν εκ νέου τους όρους μια νέας διαπλοκής».

Ως ενδεικτικά παραδείγματα ανέφερε τα 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε γνωστά και άγνωστα ΜΜΕ με εντελώς αδιαφανή κριτήρια, τα vouchers «σκόιλ ελικίκου» με τη «σφραγίδα» Βρούτση, τις απευθείας αναθέσεις εν μέσω πανδημίας κ.ά. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία στο Μάτι και «πολιτεύεται με όρους πολιτικής τυμβωρυχίας εργαλειοποιώντας τον πόνο των ανθρώπων για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μητσοτάκης απών

Ο γραμματέας της Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην αυριανή επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας αλλά και στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο για να φτάσει στα ελληνοτουρκικά και στην ένταση των ημερών στο νότιο Αιγαίο. Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «με πλήρη ανευθυνότητα παρέμεινε απών» και δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, «όπως είχε υποχρέωση να πράξει, για να πει έστω πέντε πράγματα στους βουλευτές και τους πολίτες» για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Αντί να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, μόλις χθες και κάτω από την πίεση των γεγονότων, είδε ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς» σχολίασε για να τονίσει ότι ο πρωθυπουργός «υιοθετεί στο εσωτερικό υψηλούς τόνους, αλλά στη διπλωματική σκακιέρα ακολουθεί παθητική στάση».

«Στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού η δική μας πρόταση»

«Απαιτείται άλλη πολιτική στην οικονομία, την παραγωγή, την Υγεία και την Παιδεία» τόνισε σε άλλο σημείο, για να προσθέσει πως «η δική μας ριζοσπαστική προγραμματική πρόταση οφείλει να διατυπωθεί στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και να απαντά στην κλιματική κρίση. Έτσι θα ‘Μείνουμε Όρθιοι’. Η υγειονομική κρίση ανέδειξε την υποβόσκουσα κρίση του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου που δεν μπορεί να απαντήσει στις νέες ανάγκες. Τα οικονομικά μέτρα, άμεσα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να υποστηρίξουν το δίκτυο των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, την αγοραστική δύναμη και τα εργασιακά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ιδιωτικοποιήσεις των δικτύων της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι μια δεδομένη επιλογή διαρκούς επαναπροσέγγισης της κοινωνίας».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL