Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Αρχηγικός "μέχρι τέλους" ο Σαμαράς, πιέζει Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρχηγικός "μέχρι τέλους" ο Σαμαράς, πιέζει Μητσοτάκη

Λίγο πριν κλείσουν τα φώτα -της Βουλής- εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός

Τη ρεβανσιστική γραμμή “μέχρι τέλους” επέβαλε στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με αρχηγικό ύφος, ο Αντώνης Σαμαράς, στη σκιά της απουσίας του πρωθυπουργού. Πιστοποιώντας τη δυσφορία του απέναντι στην ατολμία του κ. Μητσοτάκη να θέσει στο κάδρο της Προανακριτικής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προεξόφλησε σε εκδικητικό τόνο ότι «θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας. Σας είχα πει ότι θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος». Αποτυπώνοντας δε τη σύμπλευση με τη Χαριλάου Τρικούπη στο μέτωπο του πολύκροτου σκανδάλου σημείωσε ότι “ήθελαν εκλογές με τη Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και οικονομικά στελέχη υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία, ότι δήθεν όλοι πληρωθήκαμε από τη Novartis». Προέβη δε στον λαϊκίστικο ισχυρισμό ότι «ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική τον νόμο της ζούγκλας, να βάλουν φυλακή δυο-τρεις για να κερδίσουν τις εκλογές».

Κατηγορεί και τους εισαγγελείς

Ο Αντ. Σαμαράς, φορώντας την εισαγγελική τήβεννο, έσπευσε να... απονείμει κατηγορίες στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης λέγοντας ότι «μένει να διερευνηθεί από την κανονική ανάκριση στο επόμενο στάδιο ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί στην κατάχρηση εξουσίας. Δηλαδή ποιοι έδρασαν κάτω από τον Παπαγγελόπουλο - προφανώς, οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστοί και ως "μαθητές" του. Οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες". Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε... μεγαλοφώνως ότι «το απόστημα έσπασε. Η σκευωρία τελείωσε. Ποτέ ξανά», χρησιμοποιώντας ως σημαία τους ισχυρισμούς της... οικογένειας Κωνσταντόπουλου κατά του Αλ. Τσίπρα. Διαπρέποντας στην εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα επισήμανε ότι, «στην πραγματικότητα, δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς όπως κολακεύεστε να πιστεύετε ή όπως φαντάζεστε. Οι δικοί σας σάς κυνηγάνε! Οι πομπές σας. Ο Νίκος ο Παππάς και ο Μανόλο Πετσίτης. Ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και τα βοσκοτόπια. Η Ρένα Δούρου και η Όλγα Γεροβασίλη”.

Ο πρώην πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας επανειλημμένως τον ποινικό όρο “συμμορία” για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι «το 'μέχρι τέλους' απαιτεί ένα κώδικα αξιών που εσείς δεν έχετε”. Με εκδικητική διάθεση δε -που πήγαζε από τις προσωπικές πολιτικές του ήττες-, σημείωσε ότι “'το μέχρι τέλους' δεν είναι Μνημόνιο για να το σκίσει με ένα νόμο και ένα άρθρο ο Τσίπρας. Δεν είναι δημοψήφισμα για να το μετατρέψει σε κωλοτούμπα, το 'μέχρι τέλους' είναι στάση ζωής».

Υιοθετώντας ανεπιφύλακτα το δημοσίευμα της “Καθημερινής” για το Μάτι επέκτεινε την κυβερνητική προσπάθεια κυβερνητικής καπηλείας της τραγωδίας ισχυριζόμενος ότι “κεντρικό δόγμα της συμμορίας ήταν 'θάψ' το γιατί θα σε σκίσουμε'. Εφαρμόστηκε παντού, πάντα και για όλους», προσθέτοντας σε λαϊκίστικους τόνους προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν αισχύνεστε που το εφαρμόσατε στο Μάτι; Δεν σας στοιχειώνει τίποτα; Δεν κυλάει αίμα στις φλέβες σας;».

Εκτόξευσε, παράλληλα, νέες αιχμηρές προειδοποιήσεις προς τη μεριά του Μαξίμου χρησιμοποιώντας ως πάτημα την παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή: “Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα, έχεις χρέος να το ξεριζώσεις. Αλλιώς σε λίγο θα αναρωτιέσαι και εσύ ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Δεν είναι θέμα επιλογής” είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Παππάς: "Τον κατηγόρησε ο Κων. Μητσοτάκης"

“Ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Έπρεπε να έχει τα κότσια να εμφανιστεί στην Προανακριτική και να καταθέσει, όπως έκανα εγώ που δέχθηκα μια αήθη επίθεση” απάντησε αμέσως μετά, λαμβάνοντας τον λόγο, ο Νίκος Παππάς. Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα ότι “εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον μου (ο Αντώνης Σαμαράς) και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει τι έκανε αυτός στις συναντήσεις του με τον κ. Μιωνή”, θυμίζοντας, παράλληλα, ότι “για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ο πρώτος που τεκμηριωμένα τον κατηγόρησε ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι μισοί από αυτούς που τον χειροκροτούσαν εδώ πριν από λίγο”.

Τέλος, ο Αντ. Σαμαράς δεν δίστασε να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα υποστηρίζοντας ότι «εγώ και η κυβέρνησή μου κόψαμε πάνω από το μισό τη δαπάνη στο φάρμακο! Και διαμαρτύρονταν τότε οι φαρμακευτικές εταιρείες και η Νovartis. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τότε υπερασπιζόταν τις εταιρείες, στήριζε τις θέσεις τους και πολεμούσε εμάς που κόβαμε τη σπατάλη. Τέτοιο θράσος»!

Μ. Βορίδης: "Πολεμική εμπλοκή, αν..."

“Σαμαρικά” βέλη για τα εθνικά

"Διάλογο με 'πειρατές' δεν κάνεις" διεμήνυσε ο πρ. πρωθυπουργός

“Καρφιά” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο φόντο της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Όταν σου παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία, δεν είναι θέμα επιλογής αν θα την υπερασπιστείς. Είναι θέμα χρέους απέναντι στους πειρατές. Είμαστε Έλληνες και θα το κάνουμε μέχρι τέλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε. Για την πατρίδα μέχρι τέλους. Αδιαπραγμάτευτα”! Υπενθυμίζεται πώς, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (26.6), ο πρώην πρωθυπουργός είχε στείλει το μήνυμα στο Μαξίμου πως «διάλογο με 'πειρατές' δεν κάνει κανείς». Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για να... ακούνε οι ένοικοι του Μαξίμου, πρόσθεσε πως «εμένα πήγατε να με διαπομπεύσετε την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας. Σας ενοχλώ για τις απόψεις μου, για τα εθνικά, για τους λαθρομετανάστες, το ξέρω. Σας ενοχλώ και για άλλα θέματα; Αυτά όμως λύνονται πολιτικά».

Επιπλέον, ο Μάκης Βορίδης, πραγματοποιώντας ασκήσεις υπερπατριωτισμού, σημείωσε (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι “αν ο Ερντογάν αμφισβητήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία, την απομειώσει, θα υπάρξει πολεμική εμπλοκή, αμυντική εμπλοκή, αυτό ας το έχουν όλοι στο μυαλό τους».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL