Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κυβερνητική κάλυψη στις μισαλλόδοξες συγκεντρώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητική κάλυψη στις μισαλλόδοξες συγκεντρώσεις

Το «πράσινο φως» ανάβει στους βουλευτές της Ν.Δ. το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να διαδηλώνουν χέρι - χέρι με χρυσαυγίτικα στοιχεία. Με τη φράση «καθένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας εάν το επιθυμεί, όπως κάθε πολίτης» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μετά τη συμμετοχή του στην ίδια αντιμεταναστευτική συγκέντρωση με τον Ηλία Κασιδιάρη στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο Στ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Α» κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ισχυρίστηκε ότι «είδαμε δύο διαδηλώσεις». Επισήμανε δε ότι «αφήνω σε εσάς να κρίνετε ποια ήταν η αντισυγκέντρωση», επεκτείνοντας την ομπρέλα κυβερνητικής προστασίας στην ακροδεξιά - μισαλλόδοξη «διαμαρτυρία» των... αγανακτισμένων πολιτών. Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΟΡΜΑ, αναρχικές πρωτοβουλίες, το ΝΑΡ και η ΚΕΕΡΦΑ.

«Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα - δίπλα ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους»

«Στην πλατεία Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η Ν.Δ. στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα - δίπλα ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε» τόνισε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός. Υπογράμμισε δε ότι «Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Ο Γ. Ψυχογιός στηλίτευσε δε την «ακραία καταστολή της κυβέρνησης για να τρομοκρατήσει όσους και όσες διαδηλώνουν και διεκδικούν, καλύπτοντας για ακόμα μια φορά βουλευτές της που σπέρνουν ανενόχλητοι τα πιο σκοτεινά ένστικτα τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ενεργοποιώντας μετεμφυλιακά σύνδρομα απέναντι στην Αριστερά και στις προοδευτικές δυνάμεις».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL