Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Κυβερνητικά... ευχολόγια απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικά... ευχολόγια απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Με έκδηλη αμηχανία και ευχολόγια αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας με αιχμή την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία. «Αν έρθει μια τέτοια κρίσιμη στιγμή στο μέλλον, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας» σημείωσε (ΣΚΑΪ) ενδεικτικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ισχυριζόμενος ότι «στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας ποτέ δεν μείναμε μόνοι μας»! Ο Στ. Πέτσας επεσήμανε ότι «προετοιμάζεται ένας κατάλογος κυρώσεων από τον κ. Μπορέλ για να υποβληθεί στο συμβούλιο» χωρίς να δώσει απαντήσεις για την οκτάμηνη κυβερνητική ολιγωρία στο σκέλος των κυρώσεων που πέτυχαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2019. Στον απόηχο δε των χλιαρών αντιδράσεων της Δύσης έναντι των αποφάσεων του Τούρκου Προέδρου αναφέρθηκε «στο τρίπτυχο το οποίο διέπει την πολιτική μας. Ότι πάντα λειτουργούμε και έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο, έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και έχουμε και τη δύναμη σαν χώρα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Εκδήλωσε δε την «απαισιοδοξία» του αναφορικά με την προοπτική να αναθεωρήσει ο Τ. Ερντογάν την απόφαση μετά το σχετικό μήνυμα που απέστειλε στην Άγκυρα η Ε.Ε.

Οι σάλπιγγες του εθνικισμού

Συν τοις άλλοις, οι σάλπιγγες του εθνικισμού δεν έχουν σιγήσει εντός Ν.Δ. «Ο εξισλαμισμός της Τουρκίας φέρνει ένα κομμάτι του στα σύνορά μας με τον χειρότερο τρόπο. Το ακραίο Ισλάμ έρχεται κοντά μας» επισήμανε (Αlpha 9.89) σε τρομολαγνικούς τόνους ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπ. Παπαδημητρίου.

Προχθές, θεαματικό άδειασμα στον Μ. Βορίδη -που αξιώνει τη μετατροπή του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού- επεφύλαξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ά. Συρίγος, που δήλωσε (Στο Κόκκινο) «ότι δεν θα ενοχλήσει αυτό την Τουρκία, καθώς βάζει στο ράφι τον Κεμάλ Ατατούρκ». Ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών εστίασε «στην ανάγκη λήψης αντίμετρων, όχι αντιποίνων». Υπενθυμίζεται ότι και ο Στ. Πέτσας έλαβε σαφείς αποστάσεις από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας ότι «το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι παγκόσμιο και όχι ελληνοτουρκικό. Κι εμείς εργαζόμαστε όχι σε επίπεδο αντιποίνων, αλλά οικουμενικής καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας».

Ψήφος εμπιστοσύνης από Βορίδη... σε Μητσοτάκη

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Μ. Βορίδης (Παραπολιτικά FM) απέφυγε χθες να επαναλάβει τις... προτροπές του προς την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού. Και το λέω αυτό γιατί γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και χειρίζεται τα θέματα ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός. Σας λέω ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος θα προστατευτούν αποτελεσματικά»...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL