Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Φίλης: Χρειάζονται διπλωματικές συμμαχίες για να συρθεί σε διάλογο η Τουρκία (Video)

«Ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα; Να διαπιστώνει και να καταγγέλλει; Αυτό μας αρκεί;» διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης

Κριτική στην κυβέρνηση καθώς δεν έλαβε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο διπλωματικών πρωτοβουλιών άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Οι προκλητικότητες της Τουρκίας είναι διαχρονικό θέμα. Τι κάνουμε όμως ως χώρα; Ποια πολιτική ακολουθούμε; Μία πολιτική εκ των υστέρων να καταγγέλλουμε ή δημιουργούμε το πλαίσιο εγκαίρως διπλωματικών πρωτοβουλιών με διεθνείς συμμαχίες που θα αναγκάσουν την Τουρκία να μπει σε έναν διάλογο επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου;» σημείωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα; Να διαπιστώνει και να καταγγέλλει; Αυτό μας αρκεί; Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει έρευνες νοτίως της Κρήτης; Τι θα κάνουμε εμείς; Είναι μπροστά μας οι προκλήσεις και δεν παίρνουμε καμία διπλωματική πρωτοβουλία. Η Τουρκία δεν απομονώνεται διεθνώς» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

«Αν κάποιος μπορεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση είναι ότι δεν έχει λάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα όλο αυτόν τον χρόνο. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται βεβαίως με πόλεμο αλλά με διπλωματικές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Όπως είπε, «πρέπει με συμμαχίες διεθνείς να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που να σύρουμε την Τουρκία σε ένα διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου. Ο μόνος δρόμος για να μην αιφνιδιαζόμαστε όταν ο Ερντογάν παίρνει μικρές ή μεγάλες πρωτοβουλίες προκλήσεων έναντι της Ελλάδας και της ειρήνης της περιοχής».

«Ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα τηλεφωνικά με τον κ. Ερντογάν. Μίλησαν για την Αγία Σοφία; Μίλησαν για αυτό που οι Ευρωπαίοι πήγαν στην Άγκυρα και έθεσαν ως θέμα την ανάγκη να υπάρχει διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας;» διερωτήθηκε ο Ν. Φίλης και υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις που είχαν ψηφιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί ΣΥΡΙΖΑ, ξεχάστηκαν επί ΝΔ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις