Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αμανατίδης: Ύβρις - Άτις - Νέμεσις - Τίσις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμανατίδης: Ύβρις - Άτις - Νέμεσις - Τίσις (Video)

Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογράμμισε μιλώντας στο δημοτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, το είχε αντιμετωπίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση με διεθνοποίηση, επιστολές στην UNESCO και σε επίσημο υψηλό επίπεδο, όταν ήρθε ο Τούρκος πρόεδρος στην Αθήνα και μίλησε για αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας.https://www.youtube.com/embed/QgqKc87hS3E

«Αυτή την στιγμή ο Ερντογάν βρίσκεται στην Άτη, έχει θολώσει και διαπράττει Ύβρη» επεσήμανε, συσχετίζοντας την πορεία του ηγέτη της Τουρκίας, με τα τέσσερα στάδια, που θεωρούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πως υπάρχουν για όλους όσοι θέλουν να ξεπεράσουν το ανθρώπινο μέτρο.

«Όμως, δεν θέλω να χαρίσω στον Ερντογάν το ρόλο του ηγέτη του Ισλάμ, που θέλει να οικειοποιηθεί, γιατί δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει θρησκευτικός ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, έστω του σουνιτικού» σημείωσε, στη συνέχεια, ενώ κλείνοντας ανέφερε πως «ο ΟΗΕ και η UNESCO έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τα παγκόσμια μνημεία και η Αγία Σοφία είναι σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, της Βυζαντινής, αλλά και της Χριστιανοσύνης».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL