Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: / Δ. Παπαγγελόπουλος: Πέντε λόγοι για την ακύρωση της Προκαταρκτικής Επιτροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: / Δ. Παπαγγελόπουλος: Πέντε λόγοι για την ακύρωση της Προκαταρκτικής Επιτροπής

Πέντε μείζονος σημασίας λόγους για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί η διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής κατέθεσε χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Οι συνήγοροί του Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα προσήλθαν στη Βουλή και κατέθεσαν στην Προανακριτική αίτηση που απευθύνεται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία ζητούν την κήρυξη ακυροτήτων και την άρση των αμφισβητήσεων για όσα έγιναν στην Επιτροπή. «Αυτές οι σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής αποκαλύπτουν ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική» υπογράμμισε ο Δ. Τσοβόλας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εστιάζει σε πέντε σημεία:

* Την παράνομη εξαίρεση από την Επιτροπή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

* Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και την κλήση του Δ. Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων στην Επιτροπή χωρίς να προσδιορίζονται έστω και στοιχειωδώς οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε και κλήθηκε. Αυτό, αναφέρει, «αντίκειται και στην ευρωπαϊκή, και στην ελληνική νομοθεσία και παραβιάζει τα υπερασπιστικά του δικαιώματα».

* Τη μη παροχή εύλογου χρόνου για μελέτη της δικογραφίας 235.000 σελίδων προκειμένου να μπορεί εγκαίρως και αποτελεσματικά να μελετήσει τη δικογραφία και να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

* Την κλήση του Δ. Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων χωρίς η Επιτροπή προηγουμένως να συλλέξει το απαραίτητο ανακριτικό υλικό, όπως ορίζει ο νόμος, στερώντας έτσι απ’ αυτόν το θεμελιώδες υπερασπιστικό του δικαίωμα. Θα έπρεπε πρώτα να συλλέξει όλο το αποδεικτικό υλικό και μετά να κληθεί ο Παπαγγελόπουλος για παροχή εξηγήσεων.

* Την παράνομη μη κλήση για εξέταση ουσιωδών μαρτύρων και του μηνυτή Αντώνη Σαμαρά για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Επιτροπή.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL