Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κατενάτσιο Πέτσα έναντι Αlter Ego
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατενάτσιο Πέτσα έναντι Αlter Ego

Την “ψυχρολουσία” της κυβέρνησης αποτύπωσε η απροθυμία του Στέλιου Πέτσα να τοποθετηθεί για την απόφαση της Alter Ego, συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, να επιστρέψει τα κονδύλια που έλαβε στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”. “Δεν θα ήθελα να σχολιάσω οποιαδήποτε αντίληψη έχει όποιος κάνει μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό” επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (σε ερώτηση της “Α”) για την καυστική ανακοίνωση της εταιρείας, που, εξηγώντας την επιλογή της, τονίζει ότι “δεν συντάσσεται με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των κονδυλίων”.

“Τα χρήματα θα πάνε στον προϋπολογισμό”

Επιπλέον, ο Στ. Πέτσας -σε ερώτηση στο χθεσινό μπρίφινγκ αναφορικά με την προοπτική τα συγκεκριμένα κονδύλια να κατευθυνθούν προς άνεργους δημοσιογράφους- δήλωσε ότι, “εφόσον τα χρήματα επιστραφούν, θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό”, ενώ περιορίστηκε στην επισήμανση ότι “τα συγκεκριμένα Μέσα (σ.σ.: της Alter Ego) συμμετείχαν στην εκστρατεία για τον κορωνοϊό και συνέβαλαν θετικά στην ενημέρωση των πολιτών”.

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη (Μega) να χαρακτηρίσει ως “σημαντική” την κίνηση του Ομίλου Μαρινάκη να «επιστρέψει, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, χρήματα στο Δημόσιο”! Επιχειρώντας να εξισορροπήσει τις εγκωμιαστικές αναφορές του συμπλήρωσε ότι “τα χρήματα αυτά η εταιρεία τα είχε λάβει με κριτήρια απολύτως αντικειμενικά»...

Αντιπερισπασμός με τον... αξιόπιστο Καλογρίτσα

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Στέλιος Πέτσας επέμεινε στην τακτική των αντιπερισπασμών, χρησιμοποιώντας ως όχημα τις μαρτυρίες του... αξιόπιστου Χρ. Καλογρίτσα. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, επισήμανε ότι “είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης και ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει. Το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη. Μετά τις εξελίξεις στην έρευνα από τη Δικαιοσύνη, θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή. Εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί». Σε ερώτημα δε για το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να θέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο “κάδρο” μιας Προανακριτικής ή Εξεταστικής Επιτροπής απάντησε με σιβυλλικό τρόπο «ας μη βιαζόμαστε»!

Ισχυρίστηκε δε ότι όταν ο Αλ. Τσίπρας “μιλά για επιθέσεις -έτσι τις χαρακτήρισε- που αφορούν το κόμμα και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει, αλλά διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα. Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή. Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται, αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών”. Με ανάλογη αποπροσανατολιστική διάθεση, λόγω των πολλών ποικίλων ανοιχτών μετώπων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, κατέληξε ότι, “αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας, περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακέρα”...

Τέλος, με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Ν.Δ. “είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση”, επισήμανε σε βαρύγδουπους τόνους ότι, “την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς, ως χώρα-πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να την εκθέσει...”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL