Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Θ.Φωτίου: Η κα Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε τις αλλαγές του νόμου αναδοχής και υιοθεσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Φωτίου: Η κα Μιχαηλίδου επιβεβαίωσε τις αλλαγές του νόμου αναδοχής και υιοθεσίας

Στις περιεχόμενες διατάξεις για την αναδοχή και την υιοθεσία και απαντώντας στην τοποθέτηση της υφυπουργού κας Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, επί του ν/σ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις διατάξεις για την αναδοχή και την υιοθεσία

Η Θ.Φωτίου επισήμανε ότι «η κα υφυπουργός μάς ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται από το πληροφοριακό σύστημα το "ταίριασμα" παιδιών με υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς. Διάβασε στην πραγματικότητα όσα προβλέπονται σε εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Γενικός Γραμματέας του χαρτοφυλακίου της κ. Σταμάτης ήδη εδώ και 6 ημέρες, στις 3 Ιουλίου 2020».

«Τότε όμως ποιός ο λόγος των δύο άρθρων το νομοσχεδίου που τροπολογούν τα αντίστοιχα του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιός ο λόγος να δίδεται στους υπουργούς το δικαίωμα να ορίζουν τους αρμόδιους φορείς για το "ταίριασμα" των παιδιών, το πιο ευαισθητο σημείο του νόμου; Υπάρχουν λοιπόν τρείς εκδοχές», υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «είτε ο κ. Σταμάτης πράττει ορθά, εξειδικεύοντας τον δικό μας νόμο με μία εγκύκλιο και η κα Μιχαηλίδου έχει απλώς άγνοια του θέματος, είτε έχει δίκιο η κα Μιχαηλίδου ότι απαιτείται τροπολογία, οπότε ο κ. Σταμάτης έχει υπερβεί την αρμοδιότητά του εκδίδοντας εγκύκλιο επί νομοθετικής διάταξης που δεν υπήρχε κατά τον χρόνο έκδοσης της εγκυκλίου, και ο κ. Γενικός πρέπει να ελεγχθεί όπως προβλέπουν οι νόμοι, είτε πράγματι υπάρχουν ανομολόγητοι σκοποί , άγνωστοι σε εμάς, όπως για παράδειγμα ο προσδιορισμός άλλων, ιδιωτικών φορέων ως αρμόδιων για το «ταίριασμα» γονέων-παιδιών, παρά τις διαψεύσεις και τις διαβεβαιώσεις της κας Μιχαηλίδου προς πάσα κατεύθυνση».

Παράλληλα, η Θεανώ Φωτίου τόνισε ότι «δεν είναι μόνο ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή και την υιοθεσία ψηφιακός. Η κα Μιχαηλίδου είχε την τύχη να παραλάβει ένα ψηφιακό χαρτοφυλάκιο, αυτό της πρόνοιας, που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις και να δώσει αξιοπρέπεια στους πολίτες».

«Χαιρόμαστε που ο πρωθυπουργός ξέρει καλά την αξία του νόμου μας και γι αυτό τον εγκαινιάζει συνεχώς. Παρ’ ότι είναι προφανής η επικοινωνιακή καπηλεία, του ευχόμαστε και σε επόμενα εγκαίνια!», σχολίασε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL