Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Την ωρα που στα Βαλκάνια φουντώνει ο κορωνοϊός - Κ. Νοτοπούλου: "Η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για επάρκεια υγειονομικών δομών διαχείρισης κρουσμάτων, δεν ενίσχυσε το Νοσοκομείο Πολυγύρου και το ΕΚΑΒ" / "Φάντασμα" το ξενοδοχείο καραντίνας στη Χαλκιδική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την ωρα που στα Βαλκάνια φουντώνει ο κορωνοϊός - Κ. Νοτοπούλου: "Η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για επάρκεια υγειονομικών δομών διαχείρισης κρουσμάτων, δεν ενίσχυσε το Νοσοκομείο Πολυγύρου και το ΕΚΑΒ" / "Φάντασμα" το ξενοδοχείο καραντίνας στη Χαλκιδική

Θεσσαλονίκη. Τα τρία θετικά κρούσματα Σέρβων που θέλησαν να κάνουν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική, αλλά μπήκαν σε περιπέτειες, ήρθαν να αναδείξουν και πάλι τις προχειρότητες και τις επικίνδυνες παραλείψεις που υπάρχουν στο άνοιγμα του τομέα του τουρισμού. Αν και βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, η Χαλκιδική, που είναι ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους πολίτες των βαλκανικών χωρών, δεν διαθέτει ξενοδοχείο καραντίνας για τους τουρίστες που τα τεστ για τον SARS-CoV-2 βγαίνουν θετικά, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχων ότι «είμαστε οργανωμένοι και πανέτοιμοι» να αντιμετωπίσουμε τα λεγόμενα «εισαγόμενα κρούσματα»...

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εγκατέλειψε τη Χαλκιδική στην τύχη της. Δεν μερίμνησε για επάρκεια υγειονομικών δομών διαχείρισης κρουσμάτων, δεν ενίσχυσε το Νοσοκομείο Πολυγύρου αλλά και το ΕΚΑΒ της περιοχής ώστε να λειτουργήσει ο τουρισμός με ασφάλεια» σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «κάλεσε τους επαγγελματίες και εργαζόμενους να γίνουν νοσηλευτές και τα ξενοδοχεία τους νοσοκομεία και ενώ διαβεβαίωνε για ξενοδοχεία καραντίνας σε όλη την επικράτεια, ένας ολόκληρος νομός βρίσκεται χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας».

Δεν το θέλει η δήμαρχος!

Στη Χαλκιδική δεν έχει οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας διότι ο επιχειρηματίας που είχε αρχικά συμφωνήσει να διαθέσει γι’ αυτόν τον σκοπό το ξενοδοχείο του, στην περιοχή της Φούρκας, ανέκρουσεν πρύμναν τελευταία στιγμή εξαιτίας πιέσεων που δέχθηκε από τοπικούς παράγοντες, αλλά, απ’ ό,τι φάνηκε, και από τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αν. Χαλκιά, που δεν το ήθελε στα διοικητικά όρια του δήμου της. Μάλιστα, με δηλώσεις της στο GRTimes.gr επιμένει στην άποψή της και ζητάει να υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας σε όλους τους δήμους της Χαλκιδικής. «Σηκώνουμε το 70% του τουρισμού της Χαλκιδικής. Δεν μπορώ να δεχτώ στον πιο τουριστικό δήμο της περιοχής να φέρουν κρούσματα κι από άλλους δήμους. Ευτυχώς, το κατάλαβε και ο επιχειρηματίας και υπαναχώρησε» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην της Αυτοδιοίκησης. «Κανείς δήμαρχος δεν ρωτήθηκε. Θα μπορούσαμε να καθίσουμε στο τραπέζι όλοι μαζί και να βρούμε λύση. Και να δημιουργηθούν ξενοδοχεία αναφοράς σε όλους τους δήμους» πρόσθεσε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ίδια δήμαρχος στις 28 Ιουνίου με μήνυμά της καλούσε τους επισκέπτες να εμπιστευτούν την Κασσάνδρα για ασφαλείς διακοπές, αλλά τελικά, αντί για «ασφάλεια», έσπειρε ανασφάλεια στους ξενοδόχους της περιοχής στους οποίους η έλλειψη ξενοδοχείου καραντίνας προσθέτει επιπλέον πονοκεφάλους σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από τους πελάτες τους είναι φορείς του νέου κορωνοϊού.

Επέστρεψαν τα τρία κρούσματα στη Σερβία

Στην περίπτωση των τριών τουριστών από τη Σερβία, οι ξενοδόχοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων κλήθηκαν να διαχειριστούν μόνοι τους τα κρούσματα θέτοντάς τα σε καραντίνα. Χθες έγινε γνωστό ότι τελικά και οι τρεις, που είναι ασυμπτωματικοί, ζήτησαν να επιστρέψουν στη χώρα τους, κάτι που έγινε μετά από συνεννόηση των ξενοδόχων με τις αρμόδιες αρχές. «Ενημερωθήκαμε από το κατάλυμα στο οποίο διέμεναν οι τουρίστες και εν συνεχεία ενημερώσαμε τη Γενική Γραμματεία. Από τη στιγμή που επιθυμούσαν οι ίδιοι να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο, κρατήθηκαν τα στοιχεία τους και επέστρεψαν προς τη Σερβία» ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης.

Αντίθετα, στη Θάσο, όπου επιβεβαιώθηκαν και εκεί τέσσερα «εισαγόμενα» κρούσματα από Σερβία και Βουλγαρία, τα πράγματα λειτούργησαν καλύτερα. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, και τα τέσσερα άτομα ήδη απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού και μέχρι στιγμής είναι όλα ασυμπτωματικά. Δύο «εισαγόμενα» κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στον Δήμο Παγγαίου, αλλά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήδη τα άτομα αυτά έχουν αναχωρήσει για τη χώρα τους, αφού πέρασαν μόλις ένα διήμερο στην τουριστική περιοχή. Κι αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα... Χθες αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των ανιχνευτικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται εκεί πραγματοποίησαν σχεδόν καθολικό έλεγχο σε όσους και όσες έμπαιναν στο ελληνικό έδαφος, ανεξάρτητα εάν επρόκειτο για ξένους τουρίστες ή Έλληνες. Κάτι που συνέβη διότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τα «εισαγόμενα» κρούσματα φαίνεται ότι ο Προμαχώνας κατέχει τη μερίδα του λέοντος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL