Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη – Μετακύλιση προς την κεντροδεξιά απ’ το ΚΙΝΑΛ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη – Μετακύλιση προς την κεντροδεξιά απ’ το ΚΙΝΑΛ (Ηχητικό)

Για το πλήθος των αντισυνταγματικών διατάξεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή σήμερα, μίλησε Στο Κόκκινο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής Αθηνών και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρθηκε και στις διαπιστώσεις όπως καταγράφονται και στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/854156881&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Στον Νίκο Ξυδάκη η κα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για τα δύο προβληματικά σημεία, δηλαδή τον περιορισμός που υπάρχει στον πυρήνα του άρθρου 11 στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η προϋπόθεση που θέτει για έγκριση από τις αστυνομικές αρχές και εξήγησε ότι μάλιστα υπάρχουν και αποφάσεις του ΣτΕ όταν το 2013 ο κ. Δένδιας ήθελε να κάνει αντίστοιχο αλλά πιο περιορισμένο. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικό τόνισε η βουλευτής, καθώς προσθέτει περισσότερους περιορισμούς από αυτούς που προσθέτει το άρθρο 11 του Συντάγματος.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος αναρωτήθηκε πως γίνεται η Φώφη Γεννηματά να λέει «ναι επί της αρχής» και οι βουλευτές του κόμματος της (Γ. Καμίνης, Χ. Καστανίδης) να επισημαίνουν τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που υπάρχουν, φαίνεται ότι υπάρχει βασικό πολιτικό θέμα και αντίληψης και αναμένουμε το πως θα εξελιχθεί, επισήμανε η βουλευτής.

Το νομοσχέδιο έχει άμεση συνάρτηση με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα γιατί στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο αυτό θεωρεί την κοινωνική δυσαρέσκεια και ελεύθερη εκδήλωση ως παραβατικότητα και έρχεται να δημιουργήσει νέο ιδιώνυμο για τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις, αν και σε όλον τον κόσμο η λογική της αυθόρμητης συγκέντρωσης είναι στον πυρήνα μιας δημοκρατικής εκδήλωσης, εξήγησε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη είναι κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόνισε, και η λογική του νόμου και της τάξης έρχεται κάθε φορά που βλέπουμε κοινωνική κινητικότητα, διαμαρτυρία οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Η πραγματικότητα θα το ακυρώσει στην  πράξη, είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά αυτό το νομοσχέδιο, όπως εξήγησε, γίνεται από ιδεοληψία από τον φόβο απέναντι σε μια κοινωνία που αρχίζει και έχει πάρα πολλά προβλήματα και σίγουρα γίνεται και για λόγους αντιπερισπασμού προκειμένου να συσπειρωθεί μια σκληρή δεξιά διάσταση και ο πυρήνας της δεξιάς νεοδημοκρατικής παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα στο εσωτερικό του, επισήμανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.  Η ομάδα περί Σαμάρα και η δεξιά σκληροπυρηνική πτέρυγα κάνει έντονη χειραγώγηση και αυτό το βλέπουμε και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και στα θέματα της NOVARTIS και στο τοξικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται ως αντιπερισπασμός, καθώς ο πρωθυπουργός έχει προβλήματα ακόμα και στο να κάνει ανασχηματισμό, επισήμανε η βουλευτής.

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής η βουλευτής εξήγησε ότι κάθε φορέας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ότι βρίσκεται στο προοδευτικό τόξο ή στην κεντροαριστερά με την ευρύτερη έννοια, αλλά οι πράξεις και οι επιλογές τον καθορίζουν και εδώ βλέπουμε τη μετακύλιση προς την κεντροδεξιά αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα ψηφίσει τελικά, είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου και τόνισε ότι γι’ αυτό και από το 2012 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την καρδιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης στη χώρα και με τη λαϊκή ψήφο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL