Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Από τη Σουηδία στην Ελλάδα μέσω... Ισπανίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τη Σουηδία στην Ελλάδα μέσω... Ισπανίας

Κάθε Σουηδός και Βρετανός πολίτης μπορεί να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, αρκεί να ταλαιπωρηθεί φτάνοντας στη χώρα μας όχι με απευθείας πτήσεις, αλλά με ενδιάμεσο σταθμό μια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Αυτόν τον παραλογισμό, που ισχύει από προχθές και που εξόργισε τη σουηδική κυβέρνηση, τον υποστήριξε με θέρμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προφανώς για το “γαλάζιο” «επιτελικό κράτος» ο νέος κορωνοϊός κυκλοφορεί αποκλειστικά στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και στο Χίθροου και είναι δυνάμει φορείς του όσοι περάσουν από αυτά...

Απευθείας όχι, αλλά...

«Έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Αν ένας πολίτης αυτών των χωρών φτάσει μέσω άλλης οδού στην Ελλάδα, φυσικά και μπορεί να έρθει, πάντα με γνώμονα βέβαια την προστασία της υγείας. Είναι πιο στοχευμένοι οι έλεγχοί μας προς πολίτες που προέρχονται από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας.

«Η κυβέρνηση των ‘αρίστων’ δυστυχώς αποτυγχάνει καθημερινά. Το ‘επιτελικό κράτος’ αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων και επικίνδυνο. Το άνοιγμα του τουρισμού συνοδεύεται από μνημειώδεις κυβερνητικές παλινωδίες που πλήττουν διεθνώς την αξιοπιστία της χώρας και ναρκοθετούν το μέλλον της» σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για το συνεχές κυβερνητικό «μπάχαλο».

Βρήκαν τον «δρόμο» εύκολα

Πάντως ένα ζευγάρι Σουηδοί μαζί με τον έφηβο γιο τους δεν περίμεναν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τους υποδείξει το ορθάνοικτο «παράθυρο» εισόδου στην χώρα μας. Σε χθεσινό ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού είδαμε το ζευγάρι να χαρακτηρίζει «όνειρο ζωής» τις διακοπές στην Ελλάδα και τέτοια όνειρα δεν τα σταματά καμία ελληνικής έμπνευσης απαγόρευση.

Όπως εξήγησαν, ταξίδεψαν απλώς αρχικά σε μια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και από εκεί στην Αθήνα. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του ιού και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στο ξενοδοχείο τους μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα, ωστόσο λίγο αργότερα τους είδαμε να γευματίζουν σε παραθαλάσσιο εστιατόριο... Πάει περίπατο και η 36ωρη καραντίνα.

Οργή στη Σουηδία

Αντίθετα άλλοι Σουηδοί πολίτες, που είχαν έτοιμες τις βαλίτσες τους για να ταξιδέψουν χθες από τη Στοκχόλμη προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκαν λίγο πριν «πετάξουν» ότι οι πτήσεις τους ακυρώνονται, επειδή η ελληνική κυβέρνηση έβαλε στην «κόκκινη λίστα» για τον SARS - Cov-2 τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκετοί επιβάτες μάλιστα έμαθαν ότι οι διακοπές τους στην Ελλάδα δεν θα αρχίσουν ή δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου όταν ήδη είχαν φτάσει στο αεροδρομίου, από τα ταμπλό που έδειχναν «η πτήση τάδε προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ματαιώνεται».

Σημειωτέον ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πήραν την καλοκαιρινή άδεια από τη δουλειά τους και φυσικά, ακόμη και αν οι πτήσεις επιτραπούν από τη ερχόμενη Δευτέρα, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Πέτσας γνωρίζοντας το νέο «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε, θα προτιμήσουν να τις περάσουν κάπου αλλού, εκεί όπου δεν τους θεωρούν «ανεπιθύμητους». Η οργή των Σουηδών είναι μεγάλη, αφού η σχετική απαγόρευση ανακοινώθηκε μόλις προχθές και χωρίς να ειδοποιηθούν οι αεροπορικές εταιρίες και η σουηδική κυβέρνηση.

Προτροπή να αποφύγουν την Ελλάδα

Τουλάχιστον αυτό μεταδίδουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, που χθες «καταχέριαζαν» τη χώρα μας γι’ αυτήν την υπόθεση, ενώ η υπουργός Εξωτερικών συμβούλευσε τους συμπατριώτες της που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα να το ξανασκεφθούν... Ανάμεσα στους ταξιδιώτες που είχαν κλείσει εισιτήρια έως τις 15 Ιουλίου είναι και πάρα πολλοί Έλληνες μετανάστες και ομογενείς.

«Έχουμε γίνει ρεζίλι εδώ ως χώρα» μας είπε η Ε.Π., που ζει στη Σουηδία. «Είμαστε έξαλλοι με αυτό που γίνεται. Ας μας το έλεγαν νωρίτερα, να ξέραμε και εμείς πότε να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας. Τι προχειρότητες είναι αυτές;». «Και δεν είναι παράλογο να μπορώ να έρθω στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας, για παράδειγμα, αλλά όχι απευθείας από τη Στοκχόλμη; Θα αλλάξει κάτι αν έχω τον ιό; Η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία έχουν μικρότερο πρόβλημα από εμάς εδώ;» ρωτάει και δικαίως.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL