Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Στ. Κούλογλου: Η Novartis παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει Έλληνες αξιωματούχους (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κούλογλου: Η Novartis παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει Έλληνες αξιωματούχους (Ηχητικό)

Για τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμμετοχή του κ. Κούλογλου, το ερχόμενο Σάββατο, στο 8th Regional Growth Conference που πραγματοποιείται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό τω ΗΠΑ με τη Novartis και τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών στην Ελλάδα ότι πλέον κατέρρευσε η σκευωρία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, ο κ. Κούλογλου σχολίασε:

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/850756531&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

«Είναι πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας και του τι έχει πραγματικά συμβεί. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Από τα 350εκ. δολάρια, στην Ελλάδα αντιστοιχούν τα 310εκ.. Είναι ένα χωρίς προηγούμενο ποσό για αδικήματα που έχουν τελεστεί εκτός ΗΠΑ. Η Novartis αναγκάστηκε να πληρώσει αυτό το πρόστιμο και παραδέχθηκε ότι έκανε προσπάθεια να δωροδοκήσει Έλληνες αξιωματούχους με στόχο να επηρεάσει την ελληνική κυβέρνηση στις αποφάσεις της.  

Η ΝΔ λέει ότι στην απόφαση δεν αναφέρεται κανενός είδους όνομα πολιτικού. Λοιπόν η έρευνα των αμερικανικών αρχών δεν αφορούσε τι έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί, αλλά τι έκανε η Novartis προκειμένου να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό σε σχέση με αμερικανικές εταιρίες.

Η απόφαση «φωτογραφίζει» τον επικεφαλής της Novartis Ελλάς που είναι ο Φρουζής και τον εποπτεύοντα επικεφαλής, τον Ελβετό. Αυτοί, λέει, έδωσαν χρήματα και άλλα πράγματα αξίας σε έναν ενδιάμεσο. Εδώ φωτογραφίζεται ένας ενδιάμεσος που έχει γίνει γνωστός από διάφορα δημοσιεύματα και καταθέσεις, ο οποίος είναι ο Μανιαδάκης. Ο Μανιαδάκης έχει διατελέσει σύμβουλος σχεδόν σε όλους τους Υπουργούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την περίοδο στην οποία αναφέρεται το σκάνδαλο. Του έδωσαν τα λεφτά αλλά τι τα έκανε δεν ξέρουμε. Τα κράτησε για τον εαυτό του; Τα έδωσε σε Υπουργούς; Αυτό πρέπει να το βρει η ελληνική δικαιοσύνη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τους ισχυρισμούς ότι η εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών διερευνήθηκε αλλά δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να κλείσουν, ο κ. Κούλογλου απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής:  

«Πώς δεν έχει πολιτικά πρόσωπα; Ο κ. Λοβέρδος κατηγορείται ήδη. Δεν είναι πολιτικός; Ο κ. Γεωργιάδης είναι ακόμα σε έρευνα, ερευνούνται οι οικονομικές τους συναλλαγές, οι καταθέσεις του, οι καταθέσεις στενών συνεργατών τους κ.α.. Δηλαδή έπρεπε να πάνε όλοι φυλακή; Πώς προκύπτει η ένδειξη πολιτικής ευθύνης;  Ήδη ένας πολιτικός είναι κατηγορούμενος και αν δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα από την Αμερική ενδεχομένως να μην ήταν ποτέ.

Πέρα από αυτό υπάρχει μια τεράστια πολιτική ευθύνη γιατί υπάρχει ένα χονδροειδές σκάνδαλο, για το οποίο επιβάλλονται τα πρόστιμα, και κάποιοι είχαν την πολιτική ευθύνη. Ακόμα κι αν ο Λοβέρδος ή ο Γεωργιάδης δεν πήραν χρήματα, κάτι που μένει να αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη, το βέβαιο είναι ότι από κάτω γινόταν της… διαφθοράς. Επομένως τα επιχειρήματα που λέγονται είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Παραπλανούν τον κόσμο λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι θα καταδικαστούν όλοι οι πολιτικοί».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL