Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Η επίσκεψη Τσίπρα στην Κέρκυρα απάντηση και στη φιέστα «άλωσης» του Ερημίτη της Κασσιόπης (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Κέρκυρα απάντηση και στη φιέστα «άλωσης» του Ερημίτη της Κασσιόπης (Ηχητικό)

Την ώρα που Κ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Χ. Θεοχάρης, αλλά και Ν. Χαρδαλιάς και άλλοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την... «άλωση» του Ερημίτη της Κασσιόπης, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κέρκυρα για να ακούσει την δραματική κατάσταση που ζει το νησί από την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού και να μιλήσει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουν ήδη αποδεχθεί ως αναγκαίο, απέναντι στην απάνθρωπη λογική των 800 ευρώ για να ζήσει μία οικογένεια τρεις μήνες, είπε ο είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη με αφορμή και την επίσκεψη Τσίπρα στην Κέρκυρα.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/850693486&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Αυλωνίτης σημείωσε ότι και ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Κέρκυρα τις επόμενες ημέρες. Όχι όμως για να επικοινωνήσει με τους πολίτες σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αλλά για τη... φιέστα της «άλωσης» του Ερημίτη της Κασσιόπης από τα ιδιωτικά συμφέροντα επενδυτών όπως... πανηγύρισε και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ήδη χτες ήρθε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, προχτές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, η παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην Κέρκυρα είναι μεγάλη. Εξελίσσεται εκεί μία σοβαρότατη πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του λαού της Κέρκυρας, που δεν θέλει την επένδυση αυτή σε ένα από τα δύο εναπομείναντα αλώβητα από οικοδόμηση κομμάτια της κερκυραϊκής υπαίθρου.

Στον αντίποδα όλων αυτών έρχεται η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα, συνέχισε ο κ. Αυλωνίτης, να ακούσει τους κατοίκους τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για την κατάσταση που ζουν σήμερα. Το 90% του εισοδήματος των Κερκυραίων σχετίζεται με τον τουρισμό και τους κλάδους του, όπως τον επισιτισμό. Υπάρχουν περίπου 350 ξενοδοχεία και 4.000 επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κέρκυρα, με 100.000 κλίνες, καθώς και 6.000 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και τα περισσότερα ξενοδοχεία θα μείνουν κλειστά, οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε στάση αναμονής, παρακολουθουν τις εξελίξεις κρατήσεων, ακυρώσεων, συνολικά των μεγεθών του τουρισμού.

Συνολικά, 42.000 πολίτες στο νησί ζουν από τον τουρισμό. Όταν μία κοινωνία ζει από τον τουρισμό κατά 90%-95% αντιλαμβάνεστε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα δεν σηματοδοτεί απλώς το «ενδιαφέρον» του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει σημαντικότατες προτάσεις που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν γίνει αποδεκτές τόσο από τις επιχειρήσεις, που ξέρουν πώς πρέπει να λειτουργήσουν, όσο και από τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, βλέπετε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Είναι εξ αντικειμένου αδύνατον και ανθρωπίνως απαράδεκτο να ζουν οικογένειες ένα τρίμηνο με 800 ευρώ...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL