Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Δ.Αυγέρη: Καταστροφικό για τη Β.Ελλάδα το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης στα σύνορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Αυγέρη: Καταστροφικό για τη Β.Ελλάδα το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης στα σύνορα

«Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στο Ορμένιο και τη Νυμφαία και το άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στους Κήπους και τις Καστανιές Έβρου. Αλλά όπως φαίνεται, τελικά ούτε η ίδια ξέρει τι από τα όσα ανακοίνωσε ισχύει», επεσήμανε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Η ίδια προσθέτει ότι «πριν αλέκτωρ λαλήσει, η κυβέρνηση αναίρεσε την απόφασή της για τις Καστανιές για να μην πληγεί το καλοδιαφημισμένο  αφήγημά της, αυτό της "μάχης των συνόρων". Ενώ για τους Κήπους που άνοιξαν, αναζητείται ακόμη ο ΕΟΔΥ για να τους αναγκαίους ελέγχους. Ο ορισμός του φιάσκου στη Νυμφαία Ροδόπης, όπου κανείς δεν γνωρίζει αν τα σύνορα πρέπει να είναι ανοιχτά ή κλειστά, ούτε καν η ελληνική αστυνομία που ενημερώνεται από τα ΜΜΕ, που κι αυτά προσπαθούν να έχουν ενημέρωση από όπου μπορούν».

«Και σαν να μην έφτανε το "επιτελικό μπάχαλο" στα σύνορα, ήρθε και το "ψηφιακό μπάχαλο" της ηλεκτρονικής φόρμας για τους τουρίστες, η οποία κατέρρευσε και δεν λειτουργεί» σημείωσε η Δ.Αυγέρη

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν γνωρίζει τι της γίνεται. Δεν γνωρίζει καν πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει προκαλέσει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας αυτής της αβεβαιότητας που οδηγεί σε σωρεία ακυρώσεων στα τουριστικά καταλύματα».

«Τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες είναι αμείλικτα:

- Ποιος επιτελικός φωστήρας  αποφάσισε να κλείσουν όλα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη;

- Τι κάνει ο Υφυπουργός  Μακεδονίας Θράκης; 

- Τι κάνει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;

- Ποιος αποφασίζει τελικά γι’ αυτόν τον τόπο και γιατί διαψεύδονται συστηματικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου;

- Ποιος θα απολογηθεί για το νέο "επιτελικό φιάσκο" με τα σύνορα και την οικονομική καταστροφή που έχει προκληθεί στην περιοχή;»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL