Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Η τακτική Γεννηματά ενόψει Κ.Ο.: / Η τακτική Γεννηματά ενόψει Κ.Ο.: Υιοθετεί το "γαλάζιο" αφήγημα περί «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ»...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τακτική Γεννηματά ενόψει Κ.Ο.: / Η τακτική Γεννηματά ενόψει Κ.Ο.: Υιοθετεί το "γαλάζιο" αφήγημα περί «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ»...

Με την (ακαριαία και ακέραια) υιοθέτηση του αφηγήματος του Κυρ. Μητσοτάκη περί «παρακράτους» του ΣΥΡΙΖΑ, η Φ. Γεννηματά προσπαθεί να χτυπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρώντας ότι έτσι θα αντλήσει πολιτικά οφέλη από το προοδευτικό κοινό. Παράλληλα όμως, είναι και ένας τρόπος για να «φρενάρει» τη συζήτηση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματός της για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια συζήτηση που απασχόλησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ στελεχών του, ώσπου να παρέμβει η Χαρ. Τρικούπη και να δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας. Τώρα η Φ. Γεννηματά πιάνεται από το σχέδιο της Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει στο εσωτερικό της αυτή την επιλογή. Το ίδιο μήνυμα αναμένεται να στείλει και στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου. Ερωτηθείσα χθες αν οι «αποκαλύψεις» επηρεάζουν και τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε (ρ/σ Real) ότι υπήρξαν δημοσιεύματα για το ζήτημα, όμως υπήρξαν «και οι απαντήσεις των στελεχών μας, που ξεκαθάριζαν ότι είναι άλλο πράγμα ο διάλογος των κομμάτων και άλλο η δημιουργία μετώπων και συνεργασιών, που είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μας αφορά». «Πολλά λέγονταν, αλλά εξυπηρετούσαν συμφέροντα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Ενώ εξυπηρετεί με τη στάση της τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Φ. Γεννηματά αφήνει στο απυρόβλητο την αντιπολιτευτική πτυχή που σχετίζεται με τα σκάνδαλα ή τις πληροφορίες ή τις ενδείξεις γι’ αυτά που αφορούν τη Ν.Δ. Κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη μονάχα ότι «αφήνει εκτός κάδρου τον κ. Τσίπρα» γιατί «τον εξυπηρετεί να έχει μια αδύναμη, αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση». Ακόμα και αυτή την «κατηγορία» όμως την απευθύνει μόνο και μόνο για να ισχυριστεί ότι «μόνο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί να είναι σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση» απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ν.Δ.

Ερώτηση στη Βουλή

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και σε μια προσπάθεια ισορροπίας, να «επιτεθεί» στον Κυρ. Μητσοτάκη ώστε να μην εμφανίζεται ότι επενδύει όλες τις προσπάθειες της στο να πλήξει τον Αλ. Τσίπρα, η Φ. Γεννηματά κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό για την οικονομία και την εργασία. Στην ερώτηση -που θα απαντήσει την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης- τον ρωτά αν θα επιμείνει στην πολιτική «που δεν αντιμετωπίζει την κρίση, αφήνει την οικονομία να βυθιστεί στην ύφεση, οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας και σε νέα αδιέξοδα για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους εργαζόμενους» και που «εκμεταλλεύεται την κρίση, για να καταστρατηγήσει τα εργασιακά δικαιώματα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL