Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει για τη Novartis ας φροντίσει να αποζημιωθεί η χώρα μας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει για τη Novartis ας φροντίσει να αποζημιωθεί η χώρα μας (Video)

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει αυτό που όλο το διάστημα λέγαμε, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο που έχει και τα αντίστοιχά του πλοκάμια, ιατρικά και πολιτικά, στη δική μας χώρα» τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.https://www.youtube.com/embed/alHB3RMEDEc

Όπως σημείωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Kontra Channel, την ίδια στιγμή «οι εργασίες της Προανακριτικής για την υποτιθέμενη σκευωρία γύρω από τη Novartis, που καλλιέργησε η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, έκλεισαν με τον ίδιο αντιθεσμικό τρόπο που λειτούργησαν όλο αυτό το διάστημα».

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε και η πλειοψηφία του αρνήθηκε στοιχειώδη δικαιώματα όπως να κληθούν συγκεκριμένοι μάρτυρες προκειμένου να διαφωτιστεί αυτή η υπόθεση.

«Από την αρχή της διαδικασίας επιχειρήθηκε να παραβιαστεί η αρχή της μυστικότητας των προστατευόμενων μαρτύρων από την πλειοψηφία κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το Επιστημονικό Συμβούλιο άδειασε την πλειοψηφία λέγοντας ότι δεν μπορούν να κληθούν ως ύποπτοι μη πολιτικά πρόσωπα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι κοινή άποψη στην ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει σκάνδαλο αλλά δεν αποδείχθηκε σκευωρία. Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε βιαστικούς τους πανηγυρισμούς της ΝΔ γύρω από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ένας συμβιβασμός προκειμένου να υποχρεωθεί η εταιρεία να πληρώσει μία αποζημίωση εκεί που επλήγη το δημόσιο συμφέρον. Δεν έρχεται να αναιρέσει τα στοιχεία που είχε δώσει το FBI ούτε οι διωκτικές αρχές ή τα στοιχεία της ελληνικής έρευνας. Αφορά τις αποζημιώσεις, δεν αφορά το ποινικό σκέλος ή τα ζητήματα ενδεχόμενης διαφθοράς ιδιωτών ή πολιτικών προσώπων» εξήγησε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να πανηγυρίζει για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ να κοιτάξει να δει πώς θα γίνει η αποζημίωση για το πλήγμα που υπέστη το ελληνικό δημόσιο συμφέρον».

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση βόμβα από τις ΗΠΑ: H Novartis επηρέαζε Έλληνες αξιωματούχους για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση- κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis

Δικηγόρος Π. Σαράκης: Νίκη κατά της διαφθοράς ο συμβιβασμός Novartis με τις αμερικανικές αρχές

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL