Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Στ. Πέτσας: Δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Πέτσας: Δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

«Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα τις πύλες της στον τουρισμό. Όλα είναι έτοιμα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη, προκειμένου να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια για τους ίδιους, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Θέλουμε να είναι η Ελλάδα ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη. Και μ' αυτό το γνώμονα κινούμαστε όλοι, κυβέρνηση, επιχειρηματίες του κλάδου και εργαζόμενοι», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταλύματα εποχικής λειτουργίας, τα πάρκα αναψυχής, τα λουτρά, οι ιαματικές πηγές και τα γυμναστήρια. Από σήμερα επαναλειτουργούν και τα μουσεία μας», είπε και αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε το πρωί ο πρωθυπουργός στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών.

Ο Στ. Πέτσας σημείωσε ότι «αυτό το καλοκαίρι όλοι ξέρουμε ότι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα αλλά θέλουμε η εμπειρία της επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική. Από σήμερα υποδεχόμαστε τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο».

Πρόσθεσε ότι εκτός από το αεροδρόμιο της Αθήνας δέχεται πλέον πτήσεις και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης καθώς και ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ. «Όσοι ελέγχονται θα αυτοπεριορίζονται μέχρι να πάρουν το αποτέλεσμα -για μια μέρα δηλαδή- σε ξενοδοχείο της επιλογής τους. Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός θα μένει 14 μέρες σε καραντίνα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα προκειμένου να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου». Επίσης ότι «ενδυναμώνονται οι δομές υγείας των νησιών μας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα ατομικής προστασίας ενώ ταυτόχρονα αποκτούν διασύνδεση με νοσοκομεία covid-19. Όλες οι ιατρικές δομές είναι στελεχωμένες και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Σε κάθε κατάλυμα θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός αλλά και συντονιστής για τη διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων. Έγιναν ήδη συμβάσεις ξενοδοχειακών μονάδων με ιδιώτες γιατρούς και υπήρξαν εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας. Όλα τα μέτρα αποσκοπούν στο άνοιγμα του τουρισμού μας στον κόσμο με ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες. Έτσι εντείνουμε τους ελέγχους σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα εναρμονίζουμε τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις δημιουργώντας ένα απλό, διαφανές και ομοιόμορφο πλαίσιο». Πρόσθεσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL