Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ο Αλ. Χαρίτσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλά εφικτός. Είναι αναγκαίος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Χαρίτσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλά εφικτός. Είναι αναγκαίος

Ένας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος. Να παλέψουμε για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό πρότυπο που θα προκρίνει την συλλογική ευημερία, την οικολογική ισορροπία, την βιώσιμη ανάπτυξη, έγραψε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Facharitsis%2Fposts%2F682536565867441&width=500

"Η σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μας βρίσκει στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης που υπογραμμίζει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με τις συνταγές του παρελθόντος.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος, η άναρχη ανάπτυξη δίχως κανόνες, η διαρκής εκταμίευση του συλλογικού μέλλοντος για την ικανοποίηση παροντικών καταναλωτικών αναγκών, ναρκοθετεί την οικολογική ισορροπία και οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Η ριζοσπαστική οικολογία, η αναζήτηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης, είναι το ενοποιητικό νήμα που κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε σημείο του πλανήτη που διεκδικούν ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης.

Που θα κάνει πράξη το όραμα για μια οικονομία που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και μια ανάπτυξη που θα είναι περιβαλλοντικα προσανατολισμενη.

Είναι μια μάχη που ήδη έχει ξεκινήσει.

Οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού -όπως βλέπουμε και στη χώρα μας- αρνούνται τους κινδύνους από την καταστροφή του περιβάλλοντος, επιμένουν σε ένα χρεοκοπημένο παραγωγικο μοντέλο, προκρίνουν την ανάπτυξη υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν.

Να παλέψουμε για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό πρότυπο που θα προκρίνει την συλλογική ευημερία, την οικολογική ισορροπία, την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλά εφικτός. Είναι αναγκαίος".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL