Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Κοινωνικές και γεωπολιτικές συγκρούσεις θα σφραγίσουν το αμέσως προσεχές μέλλον (Ηχητικό)

Eurokinissi

«Οι εικόνες των πάνοπλων στρατιωτών αποτελούν την αποθέωση της κρατικής καταστολής και είναι προοίμιο εμφύλιων διαμαχών και διεγέρσεων» ανέφερε ο τέως πρόεδρος της Βουλής

Κοινωνικές αλλά και γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις θα σφραγίσουν το αμέσως προσεχές μέλλον και ενδεχομένως για τις επόμενες δεκαετίες, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ο ο τέως πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επεσήμανε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μία ιστορική καμπή και το μέλλον της θα επαναπροσδιοριστεί μέσα από τη σύγκρουση των ριζοσπαστικών προτάσεων για την εξάλειψη κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών με τον αυταρχισμό, την κρατική καταστολή και την επερχόμενη επιτήρηση πολιτών και ολόκληρων κοινωνιών.

«Αυτές οι εικόνες των πάνοπλων στρατιωτών είναι απίστευτες. Αποτελούν την αποθέωση της κρατικής καταστολής και είναι προοίμιο εμφύλιων διαμαχών και διεγέρσεων» επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναλύοντας τα μετά την καραντίνα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε την ανησυχία του για εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. «Αν δεν ληφθούν μέτρα γενναίας και εμπροσθοβαρούς στήριξης και δεν εννοώ δάνεια αλλά πραγματικές και σοβαρές επιχορηγήσεις και στην εργασία και στις επιχειρήσεις, θα περάσουμε σε μία γκρίζα, για να μην πω μαύρη, περιοχή που το ερχόμενο Φθινόπωρο ή στις αρχές του επόμενου Χειμώνα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις» τόνισε ο Νίκος Βούτσης.

Αναφερόμενος τέλος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Βούτσης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ενεργοποιήσει άμεσα την από έτους ειλημμένη απόφαση της Ε.Ε. για να υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία. «Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είτε έτσι είτε αλλιώς έχουν το ετοιμοπόλεμο. Αυτό όμως είναι η τελευταία καταφυγή. Η πραγματική καταφυγή είναι το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή ερείσματα της χώρας» κατέληξε ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις