Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Δραγασάκης: Να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων κατοικιών για φοιτητές και διδάσκοντες

Eurokinissi

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ολοκλήρωση της Α' φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών του Πανεπιστημίου Κρήτης

«Την 1η Ιουνίου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της Α' φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών του. Πρόκειται για την εξέλιξη ενός έργου που αποφασίσθηκε, εγκρίθηκε και δρομολογήθηκε το Μάιο του 2019 από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Σήμερα, μπορούμε και πρέπει ως χώρα να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων κατοικιών για τη στέγαση φοιτητών και διδασκόντων σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της επικράτειας.

Ειδικά τώρα, στην περίοδο μετά την κρίση είναι απολύτως αναγκαίο. Αλλά είναι και απολύτως εφικτό καθώς θα μπορούσε να είναι μεταξύ των πρώτων προγραμμάτων που θα προταθούν στο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης 'Next Generation EU'» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «με μελέτη που είχαμε αναθέσει τότε, ως υπουργείο Ανάπτυξης, είχε γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκών. Η ωρίμανση του έργου μπορεί να γίνει άμεσα. Με το έργο αυτό καλύπτεται μια οξύτατη κοινωνική ανάγκη, αναβαθμίζεται το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και ενισχύεται η ανθεκτικότητά του».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις