Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Γ. Δραγασάκης: Να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων κατοικιών για φοιτητές και διδάσκοντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων κατοικιών για φοιτητές και διδάσκοντες

«Την 1η Ιουνίου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της Α' φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών του. Πρόκειται για την εξέλιξη ενός έργου που αποφασίσθηκε, εγκρίθηκε και δρομολογήθηκε το Μάιο του 2019 από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Σήμερα, μπορούμε και πρέπει ως χώρα να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα δημιουργίας σύγχρονων κατοικιών για τη στέγαση φοιτητών και διδασκόντων σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της επικράτειας.

Ειδικά τώρα, στην περίοδο μετά την κρίση είναι απολύτως αναγκαίο. Αλλά είναι και απολύτως εφικτό καθώς θα μπορούσε να είναι μεταξύ των πρώτων προγραμμάτων που θα προταθούν στο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης 'Next Generation EU'» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «με μελέτη που είχαμε αναθέσει τότε, ως υπουργείο Ανάπτυξης, είχε γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκών. Η ωρίμανση του έργου μπορεί να γίνει άμεσα. Με το έργο αυτό καλύπτεται μια οξύτατη κοινωνική ανάγκη, αναβαθμίζεται το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και ενισχύεται η ανθεκτικότητά του».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL