Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Μέχρι τώρα μόνο ξήλωμα έργων βλέπουμε και καθόλου κονδύλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Μέχρι τώρα μόνο ξήλωμα έργων βλέπουμε και καθόλου κονδύλια

Με αφορμή την πληθώρα αντιφατικών δηλώσεων σε σχέση με το θέμα της Επέκτασης του Νότιου Προβλήτα στον ΟΛΠ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη.

Η Ν.Ε Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μάλιστα ότι "Υπάρχει μία γιγαντιαία διαφορά ανάμεσα σε πρόσωπα ιδιώτες και σε πρόσωπα που εκατομμύρια ή χιλιάδες πολίτες εξέλεξαν στους δημοκρατικούς ρόλους τους εκπροσώπους τους. Ο κ. Δήμαρχος οφείλει προφανώς να υπερασπίζεται παντού αυτή τη δεύτερη και βασική θεσμική ιδιότητα, διαφορετικά δεν έχει νόημα η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

"Αφήσαμε να περάσουν οι μέρες, για να μη χαθεί αυτή η εξήγηση στην πληθώρα των δηλώσεων σε σχέση με το θέμα της Επέκτασης του Νότιου Προβλήτα, το οποίο ούτως ή άλλως το θεωρούμε μείζον. Μείζον για την περιβαλλοντική ασφάλεια της πόλης. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

Ο κύριος Μώραλης, ως μη όφειλε με αφορμή το αίτημα του επικεφαλής του "Πειραιάς για Όλους" παραίτησης από το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. για λόγους που εξηγήθηκαν, απάντησε ζητώντας την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, της Ρένας Δούρου, του Θοδωρή Δρίτσα. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το συλλογισμό του, όπου η δική του συμμετοχή στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π., ισοβαθμίζεται με τη συμμετοχή των εκλεγμένων στα κορυφαία θεσμικά όργανα, στο Κοινοβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εδώ ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: τον κύριο Δήμαρχο διόρισε το ΤΑΙΠΕΔ, ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Όχι δυστυχώς όμως διατηρώντας τη θεσμική ιστορική ex officio συμμετοχή του εκάστοτε Δημάρχου Πειραιά, αλλά τον κύριο Μώραλη προσωπικά, χωρίς κατοχυρωμένο το θεσμικό οπλοστάσιο εκπροσώπησης της πόλης. Ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας όλοι γνωρίζουμε ότι έδωσε μάχη για να μην αλλάξει το καθεστώς, στάθηκε όμως αδύνατον να ευοδωθεί η προσπάθειά του, για λόγους καθαρά νομικούς και μόνο. Αυτό όμως επί της ουσίας, σε τίποτα δεν απαλλάσσει τον κ. Δήμαρχο μέσα στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π., από την ανάγκη και την υποχρέωση να διεκδικεί το ρόλο του εκπροσώπου της πόλης και να εκπροσωπεί ενεργά και τον Πειραιά και τους πολίτες του.

Υπάρχει μία γιγαντιαία διαφορά ανάμεσα σε πρόσωπα ιδιώτες και σε πρόσωπα που εκατομμύρια ή χιλιάδες πολίτες εξέλεξαν στους δημοκρατικούς ρόλους τους εκπροσώπους τους. Ο κ. Δήμαρχος οφείλει προφανώς να υπερασπίζεται παντού αυτή τη δεύτερη και βασική θεσμική ιδιότητα, διαφορετικά δεν έχει νόημα η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όμως υπάρχει και κάτι πιο ουσιώδες. Οι πολίτες του Πειραιά και εσείς ο ίδιος, γνωρίζετε τι προσέφεραν στην πόλη και στο Δήμο τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφέρεια Πειραιά: την πρωτοφανή χρηματοδότηση με περισσότερα από εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ για έργα πρόνοιας, περιβάλλοντος, αθλητισμού, υποδομών, επιχειρηματικότητας, ανταποδοτικά από τη χρήση του λιμανιού, προκειμένου να μπορέσει ο Πειραιάς να ορθοποδήσει και να αντιμετωπίσει την πίεση από τη λιμενική χρήση, την αποβιομηχάνιση, την υψηλή ανεργία. Δεν μας διαφεύγει τέλος, ότι πολλές από αυτές τις χρηματοδοτήσεις δεν έχουν απορροφηθεί ακόμη και τα κονδύλια παραμένουν αναξιοποίητα. Αυτά οφείλει να τα γνωρίζει και ο κ. Μώραλης.

Τέλος, θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, να δούμε τώρα, με τη φιλική κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη φιλική περιφερειακή αρχή Πατούλη και όχι την "εχθρική" του Α .Τσίπρα, του Θ. Δρίτσα και της Ρ. Δούρου, τι χρήματα θα έλθουν στον Πειραιά. Μέχρι τώρα μόνο ξήλωμα έργων βλέπουμε και καθόλου κονδύλια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL