Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ν. Βούτσης: Το “Μένουμε Όρθιοι” είναι μεροληπτικό υπέρ της εργασίας και των ευπαθών ομάδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Το “Μένουμε Όρθιοι” είναι μεροληπτικό υπέρ της εργασίας και των ευπαθών ομάδων

«Η διαφορά με την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία είναι πως το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως σαφές και μεροληπτικό υπέρ της εργασίας, υπέρ των ευπαθών ομάδων και υπέρ των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Αντίθετα, η στρατηγική του «βλέποντας και κάνοντας» της ΝΔ προφανώς οδηγεί σε μία μεροληψία υπέρ των μεγάλων και πολύ μεγάλων. Η κυβέρνηση κατακρατεί μεγάλο ποσό από αυτούς τους πόρους για να ικανοποιήσει αυτούς τους μεγάλους και πολύ μεγάλους» τονίζει σε συνέντευξή του στο The Indicator.

Αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο τέως πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι «εάν τελικά αποφασίσουν στην κυβέρνηση να προσφύγουν σε εκλογές, θα είναι μία εξέλιξη κάτω από το βάρος μιας ύφεσης την οποία τώρα δεν είναι σε θέση ή δεν αποτολμούν να την υπολογίσουν. Κατά τη γνώμη μου, εάν το επιχειρήσουν θα αιφνιδιαστούν από το αποτέλεσμα».

Ο Ν. Βούτσης επισημαίνει ότι «οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, κάτι το οποίο θεωρούμε κατάκτηση. Ευθύτατα είχαμε πει από το 2016, που ψηφίσαμε την απλή αναλογική, ότι είναι το πρόκριμα και ο εμβρυουλκός για συσπείρωση και σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας για τη διαμόρφωση και κυβερνητικής λύσης.

Άρα, αυτό το ζήτημα είναι επί τάπητος, είναι στην ατζέντα μας συστηματικά, εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξει μέσα στη Βουλή, μέσα στην κοινωνία και μέσα στα κινήματα, μία σύγκλιση των κοινωνικών και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ένα λόγο απέναντι στη δεξιά και στη νεοφιλελεύθερη λογική» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL