Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Θ. Ξανθόπουλος: Περαιτέρω θεσμική θωράκιση της δραστηριότητας του Συνηγόρου του Πολίτη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Ξανθόπουλος: Περαιτέρω θεσμική θωράκιση της δραστηριότητας του Συνηγόρου του Πολίτη (Video)

Την ανάγκη για περαιτέρω θεσμική θωράκιση της δραστηριότητας του Συνηγόρου του Πολίτη, επεσήμανε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στην εισήγησή του για την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής, κατά τη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.https://www.youtube.com/embed/9gtBWK0gkJc

«Θεωρούμε ότι η σωστή λειτουργία του θεσμού ενισχύει και διευρύνει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών¨, συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, επίσης, μεταξύ άλλων:

-Τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και τον σημαίνοντα ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη,  στην  προστασία των δικαιωμάτων των Πολιτών.

-Την διαπίστωση της Έκθεσης του Συνηγόρου, ότι ¨τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση αντιπροσωπεύουν συστηματικά την πλειονότητα των βάσιμων αναφορών των πολιτών»,  γεγονός που, όπως είπε ο βουλευτής, καταδεικνύει μια ανελαστική, αδιάφορη δημόσια αρχή η οποία καίτοι αντιλαμβάνεται τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, εν τούτοις για δικούς της λόγους, δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους.

-Το νέο πεδίο διαφορών σχετικά με την αναγνώριση αλλοδαπών τίτλων, οι οποίες επιτείνονται από την επιδίωξη της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την ισοτιμία των ελληνικών ΑΕΙ με τα ιδιωτικά κολλέγια.

-Την καθοριστική σημασία που έχει η ευαισθησία και η παρέμβαση της Αρχής στα σωφρονιστικά καταστήματα. «Το άβατο που επικρατεί εκεί, είναι θερμοκήπιο έκνομων συμπεριφορών»  σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL