Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ο Κυρ. Πιερρακάκης κάλυψε τις εταιρείες για τις υψηλές τιμές στο Ίντερνετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κυρ. Πιερρακάκης κάλυψε τις εταιρείες για τις υψηλές τιμές στο Ίντερνετ

Τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις υψηλές τιμές στο Ίντερνετ υπερασπίστηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρότι παραδέχτηκε ότι οι τιμές «είναι υψηλές». Κατά την ενημέρωση της Βουλής για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έσπευσε να βρει δικαιολογίες για τις υψηλές τιμές των δεδομένων. Υποστήριξε ότι η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εταιρείες είχε αποτέλεσμα, καθώς οι πάροχοι αύξησαν τα διαθέσιμα δεδομένα στα πακέτα κινητής τηλεφωνίας.

Ο Κ. Πιερρακάκης ισχυρίστηκε ότι η πολιτική των εταιρειών σχετικά με τα εκπτωτικά πακέτα ευθύνεται για την υψηλή θέση της Ελλάδας στους καταλόγους με τις πιο ακριβές χώρες όσον αφορά την πρόσβαση στο Ίντερνετ. Υποστήριξε ότι οι πάροχοι σήκωναν τις τιμές στα site τους στο πλαίσιο της «εμπορικής πολιτικής» τους, όμως οι υψηλές αυτές τιμές... «δεν ήταν οι αντιπροσωπευτικές», καθώς στη συνέχεια προχωρούσαν σε στοχευμένες εκπτώσεις στους καταναλωτές.

Ο Κ. Πιερρακάκης ισχυρίστηκε ότι αυτή η πολιτική των εταιρειών είχε ως αποτέλεσμα «η Ελλάδα να φαίνεται, ενώ είναι ακριβή, πολύ πιο ακριβή απ’ ό,τι είναι», καθώς στους διεθνείς δείκτες καταγράφονταν οι αρχικές τιμές των δεδομένων κι όχι οι προσφορές. Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει τη φορολογία στα δεδομένα, καθώς συμβάλλει στις υψηλές τιμές, όμως το πότε θα γίνει αυτό «είναι πάντα συνάρτηση των δυνατοτήτων και του δημοσιονομικού χώρου».

Μείωση γραφειοκρατικών εμποδίων

Ο Κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε τους βουλευτές για τα βήματα μείωσης της γραφειοκρατίας μέσω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δημοσίου κι έκανε ειδική αναφορά στη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη δήλωση της γέννησης ή του θανάτου. Παράλληλα, τα ψηφιακά ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης θα επεκταθούν και στα ΚΕΠ και τον ΕΦΚΑ, πέρα από την Εφορία.

Ο Κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε ότι 375.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο έχει εκδώσει πάνω από ένα εκατομμύριο συνταγές. Τέλος, τόνισε ότι η δημοπρασία για το 5G θα ολοκληρωθεί κανονικά πριν από το τέλος του έτους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL