Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επανήλθε η Φ. Γεννηματά κατά "όσων εκτελούν συμβόλαια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανήλθε η Φ. Γεννηματά κατά "όσων εκτελούν συμβόλαια"

Οι άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις της Ν.Δ. στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. φέρνουν στην επιφάνεια μια σύγκρουση η οποία εξελίσσεται στο εσωτερικό του κόμματος της Φ. Γεννηματά και αποκτά όλο και πιο οξέα χαρακτηριστικά όσο η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τις στρατηγικές κινήσεις της και, βέβαια, τις σκληρές πολιτικές της μετά την πανδημία.

Άλλωστε οι απαντήσεις της Φ. Γεννηματά προς τη Ν.Δ. -βάζοντας πάντα στη λίστα του παραλήπτη και τον ΣΥΡΙΖΑ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- έχουν αποδέκτες και στο εσωτερικό του κόμματος. Η ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη έστειλε χθες το μήνυμα ότι δεν θα υποχωρήσει από την απόφαση για ανοιχτές συγκρούσεις με όσους θεωρεί ότι της επιτίθενται ανοίκεια εξυπηρετώντας ένα πολιτικό σχέδιο που απειλεί την «αυτονομία» του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Την απόφαση αυτήν έλαβε με αφορμή την επίθεση του Γ. Πρετεντέρη, πίσω από την οποία «είδε» το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. Χθες η Φ. Γεννηματά επανέλαβε την «αταλάντευτη» επιλογή της «αυτόνομης πορείας». «Ας το καταλάβουν όλοι. Και αυτοί που ‘εκτελούν συμβόλαια’ θεωρώντας ότι θα καταφέρουν είτε να μας σύρουν στις επιλογές τους είτε να μας απαξιώσουν. Δεν θα το πετύχουν» είπε.

Το μήνυμα έχει αυξημένη βαρύτητα δεδομένων των εντυπώσεων που προκάλεσε η «φιλοξενία» του Β. Κεγκέρογλου στην πρωινή εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη ως απόπειρα γεφύρωσης των διαφορών. Φυσικά οι εντονότατες αντιδράσεις της Φ. Γεννηματά, του Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη, που είχαν προηγηθεί, ήταν πολιτικά ευρύτερες από την αφορμή με την οποία δέχτηκαν την επίθεση, δηλαδή την απουσία τους από την ψηφοφορία διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Όπως ευρύτερη πολιτικά ήταν και η επίθεση που δέχτηκαν. Τουλάχιστον έτσι το εξέλαβε η Χαρ. Τρικούπη και γι’ αυτό μίλησε για «παπαγαλάκια» και δήλωσε ευθέως ότι η «στοχοποίηση» του κόμματος «προφανώς» δεν αφορά την απουσία των τριών, αλλά την αυτονομία της παράταξης.

Άλλωστε, κατά τη συνομιλία του στην εκπομπή με τον Β. Κεγκέρογλου, ο Γ. Πρετεντέρης είπε ότι εκείνος είναι που έχει γράψει χιλιάδες λέξεις για την «αυτονομία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., την ανάγκη αυτονομίας του, την ενίσχυση του Κέντρου». Το πολιτικό ζήτημα όμως για τη Χαρ. Τρικούπη και τη Φ. Γεννηματά είναι ακριβώς αυτό: ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αυτοπροσδιορίζεται ως δύναμη σοσιαλδημοκρατική και όχι του Κέντρου και εκλαμβάνει κάθε προσπάθεια τοποθέτησής του εκεί ως απόπειρα ελέγχου του και αποπροσανατολισμού από την αντιδεξιά κατεύθυνσή του.

Η εμφάνιση Κεγκέρογλου

Ο Β. Κεγκέρογλου είπε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δέχεται επιθέσεις από τη Δεξιά και πρόσθεσε προς τον Γ. Πρετεντέρη ότι «δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε επίθεση να είναι πολιτική ή μη πολιτική όταν δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, γι’ αυτό είναι και ανεξήγητη η δική σας στάση».

«Εσείς, που είστε έξυπνος άνθρωπος και με χιούμορ και έχετε σταθεί καλά στα κεντρικά συστήματα της χώρας, δεν πρέπει να πέφτετε στο λάθος να χτυπάτε τη δημοκρατική παράταξη» ανέφερε προσθέτοντας ότι η απαξίωση που έκανε στην πρόεδρο είναι και απαξίωση της Κ.Ο.

Είπε ότι για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι πολύ σοβαρή η Προανακριτική, «δεν είμαστε σκορποχώρι, λειτουργούμε απόλυτα συντονισμένα, δεν είναι κανείς καλός ή κανείς κακός, μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε συλλογικές αποφάσεις».

Ανέφερε ακόμη ότι το ζήτημα της Προανακριτικής είναι θέμα της παράταξης και όχι μεμονωμένα του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, του Λοβέρδου, του Βενιζέλου, του Κουτρουμάνη, του Πικραμμένου...». Ο Β. Κεγκέρογλου του είπε ότι οφείλει μια δημόσια συγγνώμη στην πρόεδρο και ο Γ. Πρετεντέρης απάντησε ότι είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να του προσάψει κάποιος αρνητική στάση απέναντι στη Γεννηματά και την παράταξη, ότι δεν είχε πρόθεση να τη θίξει και ότι τη θεωρούσε φίλη του.

Π. Βλάχος: “Άμα έχεις τέτοιους φίλους...”

«Δεν άκουσα συγγνώμη, άκουσα να διατυμπανίζει τη φιλία του με τη Γεννηματά. Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς...» είπε ο γραμματέας Επικοινωνίας Π. Βλάχος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, όταν ρωτήθηκε αν θεωρείται λήξαν το περιστατικό μετά τη συμμετοχή Κεγκέρογλου στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη. Πρόσθεσε ότι ο Β. Κεγκέρογλου έβαλε το πολιτικό ζήτημα που υπάρχει.

«Δεν μπορεί δημοσιογράφοι που λογίζονται ως σοβαροί να καταφεύγουν σε τέτοιες εκφράσεις απαξιωτικές και σεξιστικές» τόνισε. Κατήγγειλε δε την κυβέρνηση ουσιαστικά ότι, αρχής γενομένης με την πανδημία, αποκλείστηκαν οι θέσεις και η παρουσία στελεχών του κόμματος από τα ΜΜΕ υπονοώντας ότι ενοχλούσαν.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η κριτική του γραμματέα Μ. Χριστοδουλάκη. "'Βιτριόλι' σεξισμού στον δημόσιο λόγο δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό από κανέναν» υπογράμμισε ο αναπληρωτής γραμματέας Επικοινωνίας Δ. Οικονόμου.

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ για τον Γ. Πρετεντέρη: Οι κολλητοί της γνωστής ελίτ

Με σκληρό τόνο ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου Γ. Ελενόπουλος σχολίασε τα λεγόμενα Πρετεντέρη, λέγοντας ότι θα τον θυμόμαστε «σαν έναν ακόμη λόγο που επιβεβαιώνει ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη διαφάνεια».

Έκανε λόγο για κάποιους που, «δήθεν ως πατριάρχες της κοινής λογικής» ή «μιλώντας ως να είναι η συνείδηση της παράταξής μας, στάζουν δηλητήριο». «Είναι οι κολλητοί της γνωστής ελίτ, που οδήγησε τον τόπο μια ανάσα από μια εθνική καταστροφή». Πρόσθεσε ότι πάντα υπηρετούσαν τη συντήρηση και τον πελατειασμό και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγήθηκε στην πτώση της εξαιτίας των συμφερόντων που επλήγησαν από τις μεταρρυθμίσεις για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σχολίασε ότι «δεν είδαμε ποτέ τους υβριστές να κόπτονται για το πραγματικό και θηριώδες σκάνδαλο, το πάρτι του φαρμάκου». Βάλλοντας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, παρά το ότι ο 'εισαγγελικός λειτουργός' του οποίου το κατηγορητήριο διευρύνθηκε, υπηρέτησε ως γνήσιος καραμανλικός και Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις κανείς υβριστής δεν βρίσκει μια λέξη να πει».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL