Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Εύλογες υποψίες για ρουσφετολογικό πάρτι στον ΕΟΔΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εύλογες υποψίες για ρουσφετολογικό πάρτι στον ΕΟΔΥ

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο υπηρετώντας την τακτική του βολέματος. Μετά τις απευθείας αναθέσεις έργων εκατομμυρίων από υπουργεία και τις αμαρτωλές συμβάσεις των vouchers ήρθαν να εφαρμόσουν και τις προσλήψεις με κριτήριο: όποιος προλάβει να κάνει πρώτος αίτηση θα είναι και αυτός που θα βρει δουλειά. Γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο ΕΟΔΥ. Προχώρησε χθες στο άνοιγμα της διαδικασίας πρόσληψης, έως και για 6 μήνες, 1.100 συμβασιούχων Δ.Ε. και Π.Ε. που θα στελεχώσουν τις 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά της αίτησης και έναρξη τη Δευτέρα 27.04.2020 και ώρα 1 μ.μ.

Διαγωνισμός "στα μουλωχτά"

Όταν, στις αρχές Απριλίου, είχε δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Βασίλη Κικίλια, υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Θεόδωρου Σκυλακάκη, υφυπουργού Οικονομικών, για τις 1.100 προσλήψεις στον ΕΟΔΥ, ήταν άγνωστο πότε ακριβώς θα άνοιγε η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους. Το μόνο που ήταν γνωστό ήταν πως η προκήρυξη θα αφορούσε στιςακόλουθες ιδιότητες:

α) Πεντακόσιες (500) θέσεις Δ.Ε. νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

β) Πεντακόσιες (500) θέσεις Δ.Ε. φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

γ) Εκατό (100) θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Και φτάσαμε, 20 ημέρες μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ, να δημοσιεύεται μόνο στον ιστότοπο του ΕΟΔΥ και σε ελάχιστες ενημερωτικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου πως ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός ξεκινά το μεσημέρι της Δευτέρας και τυχεροί να βρουν δουλειά για 3 ή 6 μήνες θα είναι όσοι προλάβουν να καταθέσουν αίτηση πρώτοι.

Ερωτήματα και υποψίες

Η συγκεκριμένη μεθόδευση από τη διοίκηση του ΕΟΔΥ εγείρει πλήθος ερωτημάτων καθώς όχι μόνο ευτελίζει κάθε μορφή διαφάνειας και αξιοκρατικού ελέγχου των αιτούντων αλλά προκαλεί και εύλογες υποψίες για το ενδεχόμενο επιλεγμένης εσωτερικής πληροφόρησης ενδιαφερομένων ώστε αυτοί να είναι έτοιμοι να υποβάλουν την αίτησή τους την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η απόφαση της διοίκησης του ΕΟΔΥ να προχωρήσει με αυτή την διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων που θα κληθούν να στελεχώσουν τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία, που καταστρατηγεί κάθε έννοια επιλογής προσωπικού με βάση τα κριτήρια που το ΑΣΕΠ έχει θέσει ώστε να διασφαλίζεται η ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όποιος προλάβει...

Η πρακτική τού όποιος πρόλαβε και έκανε αίτηση πρώτος παραπέμπει σε άλλες, δυστυχώς, εποχές και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με το πρόσχημα του επείγοντος καθώς ο ΕΟΔΥ είχε από τις αρχές Απριλίου όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προετοιμάσει έναν διαφανή και αξιοκρατικό διαγωνισμό που δεν θα εξέθετε το επιτελικό κράτος των αρίστων ευνοώντας όσους είχαν την κατάλληλη και έγκαιρη πληροφόρηση ώστε να προλάβουν να μπουν στη λίστα των 1.100 τυχερών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL