Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / "Πυρά" Γεννηματά κατά Μητσοτάκη για το voucher gate
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / "Πυρά" Γεννηματά κατά Μητσοτάκη για το voucher gate

“Πυρά” προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το “στήσιμο της κομπίνας” των voucher εξαπέλυσε και η Φ. Γεννηματά, τονίζοντας απ’ το βήμα της Βουλής ότι “η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει", καθώς “από αυτόν εκπορεύονται οι εντολές και οι αποφάσεις".

"Δεν κάνουν μόνο λάθη και παραλείψεις, ιδιαίτερα στον χώρο της εργασίας, είναι η εφαρμογή μιας ατζέντας", είπε για την κυβέρνηση και τη “δικαιολογία” με την οποία προσπαθεί να διασωθεί από την κατακραυγή, σημειώνοντας ότι “η ευθύνη ανήκει πρώτα στον πρωθυπουργό". "Στο πρωθυπουργικό γραφείο άλλωστε συμφωνήθηκε και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, γι’ αυτό και ο υπουργός Εργασίας παραμένει ακόμη στη θέση του, την ώρα που τον αδειάζουν οι πάντες", σχολίασε.

Μάζεψαν άρον-άρον τα άπλυτά τους

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είπε ότι χρήσιμη αντιπολίτευση δεν σημαίνει “σιωπή και ανοχή” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε την ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιστημόνων "για να μοιραστούν 36 εκατομμύρια στις εταιρείες με τις 'ειδικές πλατφόρμες', που ουσιαστικά ελέγχονται από 3-4 φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση πρόσωπα, συνολικά 88 εκατ. σε πάσης φύσεως μεσάζοντες για προγράμματα-μαϊμού". Σχολίασε ότι όταν αυτό αποκαλύφθηκε η κυβέρνηση “άρον-άρον μάζεψε τα άπλυτά της", πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε “σαθρό” το επιχείρημα για άντληση χρημάτων από το ΕΣΠΑ και ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε πως λέει “πονηριές και ψέματα”, για να τονίσει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα επιμείνει να διερευνηθεί η υπόθεση και να βγει όλη η αλήθεια στο φως.

Στον απόηχο των... αποφάσεων που δεν έλαβε η σύνοδος κορυφής, η Φ. Γεννηματά είπε ότι μένουν όλα τα θέματα ανοιχτά και όλα τα ερωτήματα αναπάντητα. "Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και ευκαιρίες. Με δισταγμούς όμως και διχασμούς δεν πάει η ένωση μπροστά", υπονομεύει το μέλλον της, “η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες". Κάλεσε για πολλοστή φορά τον Κυρ. Μητσοτάκη “να πρωτοστατήσει σε αυτή τη μάχη, χωρίς να κρύβεται πίσω από τις παρεμβάσεις του Κόντε, του Σάντσεθ και του Μακρόν". "Ο λόγος τώρα ανήκει στις κυβερνήσεις”, είπε.

Αντεργατική πολιτική με εντολή Μητσοτάκη

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της σε κοινωνία και οικονομία: “Δεν είναι ο φόρτος εργασίας του υπουργού που τον εμποδίζει, αλλά οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει με τις εντολές και την έγκριση του πρωθυπουργού. Άφησαν ακάλυπτους τους πιο αδύναμους". Επίθεση εξαπέλυσε και για την απραξία της κυβέρνησης απέναντι στον κίνδυνο των πλειστηριασμών που απελευθερώνονται πλήρως από την 1η Μαΐου. “Ανακοινώσατε το άνοιγμα τμημάτων των δικαστηρίων μόνο και μόνο για να μπορούν να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί. Μόνο οι τράπεζες κερδίζουν από αυτό" είπε.

Γιάνης Βαρουφάκης: Μας καταδικάσατε σε πέμπτο, σκληρότερο Μνημόνιο

«Δημοσιονομικά ασήμαντο, όπως κι αν το τυλίξουν», χαρακτήρισε το πρακτικό αποτέλεσμα των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. ο Γιάνης Βαρουφάκης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την εκ των προτέρων απεμπόληση του βέτο καταδίκασε τη χώρα στο «πέμπτο, σκληρότερο Μνημόνιο». Επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση, όπως και τις άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. που υπαναχώρησαν από την πρόταση για το ευρωομόλογο, σημειώνοντας ότι η τελική απόφαση για νέα δάνεια σε χρεοκοπημένες οικονομίες είναι «δώρο άδωρον».

Ο Γ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι χάθηκε η ευκαιρία για περαιτέρω ομοσπονδοποίηση της Ε.Ε. κι επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έπρεπε να επικαλεστεί το επιχείρημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά να τονίσει ότι η διατήρηση της ενότητας της Ε.Ε. είναι προς το οικονομικό συμφέρον του ευρωπαϊκού Βορρά. Παράλληλα, επέκρινε και πάλι την κυβέρνηση γιατί δεν αναστέλλει το πρόγραμμα «Ηρακλής», αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιμονή του στην αξιοποίηση του «μαξιλαριού».

Να αξιοποιηθεί το "μαξιλάρι" ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

Η κυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος ώστε η νέα οικονομική κρίση «να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων» κι όχι στο μεγάλο κεφάλαιο, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, όπου χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τα επιδόματα των 800 ευρώ και ζήτησε επιπλέον μέτρα, ακόμα και με αξιοποίηση του «μαξιλαριού».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικές κλινικές κι υπογράμμισε ότι δεν θα έπρεπε να προκαλείται έκπληξη, γιατί είχαν προηγηθεί επίσημες καταγγελίες εργαζομένων για ελλιπή μέτρα προστασίας. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας και ζήτησε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

Με αφορμή το σκάνδαλο για την τηλεκατάρτιση, ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε οι επιστήμονες να πάρουν ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρώ. Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για την προώθηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας και ζήτησε την απόσυρσή του.

Ο Βελόπουλος ζητάει... Εξεταστική για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με την παραπλανητική τακτική της κυβέρνησης στο θέμα των σκανδαλωδών προγραμμάτων τηλεκατάρτισης ευθυγραμμίστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας για «κλοπή, κομπίνα κι εξυπηρέτηση κολλητών την ιστορία των voucher» αλλά κατηγορώντας και τον ΣΥΡΙΖΑ «ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί του». Δίνοντας... ακροδεξιά χείρα βοηθείας στη Ν.Δ. σημείωσε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Σας βλέπω ότι ρίξατε τόνους. Οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν κομπινούλα. Μήπως συμφωνήσατε τίποτα συμψηφιστικά;».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «φυγομαχία», χθες στη Βουλή, ενώ ζήτησε την αποπομπή του Γιάννη Βρούτση καθώς «φλος μου είναι, αλλά το λάθος ο υπουργός το πληρώνει». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, εν μέσω πανδημίας, επιχειρεί ένα επικοινωνιακό χτύπημα στη Ν.Δ. καταθέτοντας πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί η πρότασή του απαιτούνται τουλάχιστον 120 θετικές ψήφοι, προοπτική μάλλον απίθανη...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL