Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Έ.Αχτσιόγλου: Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης - αρπαχτής δεν κρύβεται με κινήσεις απελπισίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ.Αχτσιόγλου: Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης - αρπαχτής δεν κρύβεται με κινήσεις απελπισίας

«Η αποκάλυψη του σκανδάλου-φιάσκου της τηλεκατάρτισης με την υπογραφή του κ. Βρούτση, ο οποίος ενέκρινε τις ασυναρτησίες και το γελοίο περιεχόμενό της προκειμένου να γίνει η αρπαχτή των 85 εκατ. ευρώ, έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση τον υπουργό Εργασίας και άλλα κυβερνητικά στελέχη», επισημαίνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «η επιχειρούμενη σύγκριση και ο ανυπόστατος συμψηφισμός από τη μία της τηλεκατάρτισης-αρπαχτής του κ. Βρούτση και από την άλλη των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και πραγματικής κατάρτισης, των προγραμμάτων επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας και της κοινωφελούς εργασίας που υλοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ -τα οποία παρουσιάζονταν δημόσια σε πραγματικό χρόνο και πληρούσαν αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις τις οποίες για πρώτη φορά έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι μία τελευταία κίνηση απελπισίας από τον κ. Βρούτση».

«Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας αποκρύπτει ότι τα ποσά που παραθέτει ως κόστος των προγραμμάτων περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο τις αμοιβές των ωφελούμενων και ότι οι πάροχοι υλοποίησαν πραγματική κατάρτιση», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αντί ο κ. Βρούτσης να επιδίδεται σε αστείους συμψηφισμούς αρκούν τρεις απλές απαντήσεις:

» Γιατί δεν δόθηκαν απευθείας τα χρήματα στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες από το ΕΣΠΑ, ενώ αυτό μπορούσε να γίνει.

» Γιατί υπέγραψε και ενέκρινε τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης των «σκόιλ ελικικού» με αμοιβή δεκάδων εκατομμυρίων για τους δημιουργούς τους.

» Είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του και είχε την κάλυψή του για να οργανώσει την αρπαχτή;»

«Τρεις ειλικρινείς απαντήσεις είναι αρκετές. Αν δεν έχει το θάρρος να τις δώσει ο κ. Βρούτσης μπορεί και οφείλει να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Οι ευθύνες δεν είναι ορφανές και η λογοδοσία δεν μπορεί να εξαντλείται σε διαγγέλματα», σημειώνει καταλήγοντας η Έφη Αχτσιόγλου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL