Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Φ. Γεννηματά: Υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν σημαίνει ανοχή σε απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Φ. Γεννηματά: Υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν σημαίνει ανοχή σε απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές

Με μια καθαρά αντιπολιτευτική εισήγηση η Φ. Γεννηματά επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκείνο που είχε προαναγγείλει πριν από το Πάσχα, ότι στον σχεδιασμό για την “επόμενη μέρα” της χώρας το κόμμα της θα βρίσκεται απέναντι στη συντηρητική αντίληψη της Ν.Δ.

Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι “υπεύθυνη και χρήσιμη αντιπολίτευση δεν σημαίνει ούτε σιωπή ούτε ανοχή σε αστοχίες, αδικίες και απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές". Επισήμανε ότι με την κρίση αναδείχθηκε ο ρόλος του κράτους για την υγεία, τις δημόσιες επενδύσεις, την παροχή καθολικών κοινωνικών αγαθών, την απασχόληση, την προστασία των νοικοκυριών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Είπε ότι για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν υπάρχει δίλημμα στα ερωτήματα: “Πρόοδος ή συντήρηση, ανθρωπιά ή ανισότητες, κοινωνικό κράτος ή βαρβαρότητα". Κάλεσε δε τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενόψει της σημερινής συνόδου κορυφής, “να πρωτοστατήσει στη μάχη στην Ε.Ε και όχι να κρύβεται πίσω από τον Μακρόν, τον Κόντε και τον Σάντσεθ”.

Παρόλο που, όταν ο Αλ. Χαρίτσης προ ημερών κατήγγειλε στο ΕΣΡ την καταστρατήγηση της πολυφωνίας, που επηρεάζει ολόκληρη την αντιπολίτευση, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. “ξεσπάθωνε” κατά του ΣΥΡΙΖΑ με σχόλια όπως “δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλά εκ μέρους μας” και “τώρα δεν είναι ώρα για τέτοιες παρεμβάσεις”, η Φ. Γεννηματά χθες έβαλε κι εκείνη το θέμα. Και μάλιστα εκ μέρους όλων των κομμάτων.

“Η αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων όλων των κομμάτων δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά επιβεβλημένη από το σύνταγμα, άρθρο 15, υποχρέωση των ΜΜΕ, αλλιώς υπάρχει θέμα δημοκρατίας και δεν θα το ανεχθούμε. Ό,τι πρωτοβουλίες χρειαστούν θα τις αναλάβουμε”.

Παράλληλα συζητήθηκε η προετοιμασία ενός “ενδιάμεσου προγράμματος για το 2020” για την επανεκκίνηση της οικονομίας. "Δεν συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι το 2021 ως εκ θαύματος 'όλα θα είναι καλά'" τόνισε η Φ. Γεννηματά.

Στις παρεμβάσεις που θα προτείνει θα περιλαμβάνονται οι δυνατότητες που προσφέρονται από την Ε.Ε., αλλά “μπορούν να διατεθούν και χρήματα από το 'απόθεμα - μαξιλάρι'", όπως λέει τώρα η Χαρ. Τρικούπη, που υποβάθμιζε τη σημασία του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με το “Μένουμε Όρθιοι” πρότεινε την άμεση στοχευμένη αξιοποίηση μέρους του, ακριβώς για να είναι ευκολότερη η επανεκκίνηση της οικονομίας και να προλάβει η χώρα τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Το προτεινόμενο απ’ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πρόγραμμα -μέρος του συνολικού σχεδίου “Η Ελλάδα και η Ευρώπη μετά” που θέλει να παρουσιάσει και θα αποτελέσει βάση για τη συνδιάσκεψη του κόμματος- θα επικεντρώνει σε: στήριξη του ΕΣΥ, προστασία των θέσεων εργασίας, εκ νέου χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που δεν θα ανοίξουν στις αρχές Μαΐου, πλήρη κάλυψη των ανέργων για όλο το 2020 και των συνταξιούχων που δεν έχει εκδοθεί η σύνταξή τους, μέτρα για τον τουρισμό τους αγρότες, μικρομεσαίους, μεταφορές, ενέργεια, ενεργή στήριξη της οικονομίας από τις τράπεζες.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL