Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Η Ν.Δ. πουλάει (ξανά) το έργο ΣΥΡΙΖΑ ως δικό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. πουλάει (ξανά) το έργο ΣΥΡΙΖΑ ως δικό της

Πανηγυρίζει, εν σώματι με δηλώσεις της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διότι «μπήκε ο θεμέλιος λίθος για να αλλάξει σημαντικά η εικόνα του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, της γνωστής σε όλους ΔΕΘ.

"Δέσμευση Μητσοτάκη"...

Και όχι μόνο αυτό, έγινε και «ένα ουσιαστικό βήμα για την εκπλήρωση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ». Και όλες αυτές οι μεγαλοστομίες, για την έγκριση από το συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού χθες του  Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στον χώρο της ΔΕΘ συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ. και της Στρατηγικής Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

...όμως ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ

Μια διαδικασία, όμως, η οποία είχε ξεκινήσει με την προέγκριση χωροθέτησης του Ειδικού Χωρικού από τις 23 Νοεμβρίου του 2017, ενώ η μελέτη του σχεδίου και της ΣΜΠΕ είχε αναρτηθεί για διαβούλευση από τις 11 Μαρτίου έως και 6 Μαΐου 2019. Σε κάθε περίπτωση, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θεσμοθετείται με Προεδρικό Διάταγμα αφού προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας του περιεχομένου του από το ΣτΕ…

Ψηφιακά Συμβούλια Αρχιτεκτονικής

Εξάλλου, ανακοινώθηκε χθες η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων προς τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής μέσω του «e-Άδειες» που διαχειρίζεται το ΤΕΕ για λογαριασμό του ΥΠΕΝ, αλλά αφορά... τη μισή επικράτεια. Δηλαδή τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Θήρας, Καλύμνου, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κω, Λασιθίου, Λέσβου, Νάξου, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Ρεθύμνης, Ρόδου, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Χανίων, Χίου... Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δυνατότητα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαδικασία γνωμοδοτήσεων των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής είναι ο πρόεδρος και ο γραμματέας κάθε συμβουλίου και οι αναπληρωτές τους να αποκτήσουν προσωποποιημένους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αδειών «e-Άδειες» και το σύνολο των μελών του συμβουλίου να δημιουργήσει λογαριασμό στην υπηρεσία τηλεδιασκέψεων e:Presence.gov.gr που παρέχεται από την εταιρεία Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και έρευνας Α.Ε. για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL