Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Φ. Γεννηματά: Θέμα δημοκρατίας η αποσιώπηση - διαστρέβλωση θέσεών μας από τα ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Φ. Γεννηματά: Θέμα δημοκρατίας η αποσιώπηση - διαστρέβλωση θέσεών μας από τα ΜΜΕ

Με το βλέμμα στην κυβέρνηση και τη μιντιακή ισοπέδωση της φωνής της αντιπολίτευσης, η Φ. Γεννηματά με τη σειρά της θέτει επιτακτικότερα πλέον ζήτημα δημοκρατίας. Ουσιαστικά καταγγέλλει αποσιώπηση των θέσεων που διατυπώνει καθημερινά από την αρχή της πανδημίας και αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο που μοιράζεται η κυβερνητική... επιχορήγηση των 11 εκατ. στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

Από χθεσινή τηλεσυνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η Φ. Γεννηματά είπε ότι οι θέσεις του κόμματος “κάποιες φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται, όμως η αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων όλων των κομμάτων είναι υποχρέωση των ΜΜΕ, αλλιώς υπάρχει θέμα δημοκρατίας". Σχολίασε ότι δεν μπορεί να μην καλούνται εκπρόσωποι του κόμματος στις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές και προανήγγειλε ότι “θα επιμείνουμε επίσης (...) στα θέματα της διαφάνειας και της αναλογικής κάλυψης όλων των μέσων, κεντρικών και περιφερειακών, από το διαφημιστικό πακέτο που εξήγγειλε η κυβέρνηση".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χαρακτήριζε “ανατριχιαστική” την “εικόνα χειραγώγησης και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ” εν μέσω πανδημίας, καταγγέλλοντας ότι "έχουν καταργηθεί απολύτως η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση, η σύνθεση, η συνεργασία". Ο Β. Κεγκέρογλου κατήγγειλε έλλειψη διακομματικής παρουσίασης των θεμάτων και “δικομματική” προβολή, ενώ, προκειμένου να βάλει και τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο, είπε ότι “προβάλλονται η κυβέρνηση και κατά δεύτερο λόγο κι ένα κόμμα που να νομιμοποιεί τη λειτουργία του πολιτεύματος”. Όμως έτσι ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ουσιαστικά ενίσχυσε το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποσπασματική και υποτυπώδη παρουσίαση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμηχανία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η Φ. Γεννηματά συνεχίζει την κριτική στην κυβέρνηση και ενώ παρουσιάζεται σημαντική ταύτιση προτάσεων αλλά και στόχων με τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα καίρια ζητήματα που έχουν αναδειχθεί εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, επιμένει σε μια “ανταγωνιστική”, αν όχι επιθετική διάθεση απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η διάθεση αυτή εκδηλώνεται και ως αμηχανία όποτε τίθεται ζήτημα προσέγγισης με σκοπό κοινές διεκδικήσεις.

Ν. Παππάς: Μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς, όταν ρωτήθηκε σχετικά (iEidiseis.gr), απάντησε πως “όχι μόνο υπάρχουν περιθώρια για κοινή δράση, αλλά το απαιτούν και οι στιγμές που βιώνουν η χώρα και η κοινωνία", σημειώνοντας ότι “μονάχα ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να διεκδικήσει και να επιτύχει" ενίσχυση του ΕΣΥ, στήριξη των εργαζομένων και προστασία της πρώτης κατοικίας. Μια μέρα νωρίτερα, στο ίδιο ερώτημα, η Φ. Γεννηματά (“Καρφί”) απέφευγε να απαντήσει, επιλέγοντας να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για “πλειοδοσία παροχών”, “λαϊκισμό”, “πολλές γλώσσες”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL