Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Πρέπει να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα κι επιθετική οικονομική πολιτική (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Πρέπει να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα κι επιθετική οικονομική πολιτική (Ηχητικό)

«Ο κ. Πέτσας θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σοβαρός». Με αυτήν τη φράση σχολίασε, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».

Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας είχε υποστηρίξει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύουν το λογαριασμό». «Δεν μπορεί να μιλάει έτσι στους πρωταγωνιστές, Τσίπρα-Τσακαλώτο, μιας υπόθεσης που άφησε σε αυτή την χώρα 37δις. «μαξιλάρι». Που θα βρισκόμαστε αν για πρώτη φορά δεν υπήρχε ένα μαξιλάρι; Σε αυτούς τους ανθρώπους εγώ θα μίλαγα με λίγη περισσότερη σοβαρότητα και θα άκουγα λίγο πιο προσεκτικά τι έχουν να πουν. Το λογαριασμό όχι μόνο τον έβγαλαν, μας έβγαλαν από τα μνημόνια, αλλά άφησαν και ένα «μαξιλάρι». Οι συνθήκες απαιτούν σοβαρότητας από όλους», πρόσθεσε η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Αναφερόμενη στη λογική του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, η κυρία Αναγνωστοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Όλη η λογική των 26 δισεκατομμυρίων είναι ότι δεν μπορείς να μην κάνεις εμπροσθοβαρή, επιθετική οικονομική πολιτική και ν’ αφήσεις την χώρα να βυθιστεί στην ύφεση για να προχωρήσεις μετά σε πολιτικές ανακούφισης. Πρέπει να ρίξεις ρευστό χρήματα στους εργαζόμενους, στους επιχειρηματίες για να μπορέσεις να συγκρατήσεις την οικονομία, ώστε με το που θα βγει από την κρίση της πανδημίας να μπορεί να επανεκκινήσει αμέσως. Ήδη χάνεις πάρα πολύ βηματισμό, εάν χάσεις και μετά την έξοδο από την κρίση, τότε έχεις χάσει πάρα πολύ. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια, μετά από 10 χρόνια κρίσης».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/794400154&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ερωτηθείσα για το πώς βλέπει να εξελίσσεται το πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εξέτασης μετά από το κλείσιμο των σχολείων της χώρας λόγω κορωνοϊού η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας σχολίασε:

«Δυστυχώς εξελίσσεται με προβλήματα και το λένε πλέον οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Στην ουσία πρόκειται για τηλεκπαίδευση. Χθες ο Νίκος Φίλης εξέθεσε όλα τα προβλήματα στη Βουλή. Τα προβλήματα και τα οικονομικά, το πώς δόθηκε δηλαδή σε μια εταιρεία από την Αμερική όλη αυτή η ιστορία, πόσο έχει κοστίσει. Κυρίως όμως αυτό που απασχολεί γονείς και μαθητές είναι ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα που πέφτει συνέχεια, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι και δεν έχουν όλοι οι μαθητές τα ψηφιακά μέσα για να παρακολουθήσουν. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ανισότητες. Το κρίσιμο είναι ότι η ύλη φαίνεται, και μετά από μεγάλη πίεση δική μας, και ιδίως για την Γ’ Λυκείου, πως θα μειωθεί δραστικά. Το θέμα είναι να μην έχουμε παραπάνω ύλη και να μην θεωρήσουμε ότι αυτή η τηλεκπαίδευση αντικαθιστά την φυσική παιδαγωγική διαδικασία».

Μιλώντας, τέλος, για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος εν μέσω πανδημίας η κυρία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από γιατρούς και διεθνούς φορείς:

«Οι πάντες κάνουν έκκληση στην Ελλάδα να δώσει σημασία σε αυτή την υγειονομική βόμβα που είναι οι καταυλισμοί με τόσο κόσμο μέσα. Ζητάνε αποσυμφόρηση, μεταφορά των ευπαθών ομάδων από τους καταυλισμούς σε ξενοδοχεία και άλλα. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί εάν τύχει να υπάρξουν κρούσματα με τέτοιο συνωστισμό και έλλειψη μέσων, πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το καλό είναι ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να κάνει απανωτές κωλοτούμπες, δηλαδή και να ανοίξει τις κλειστές δομές και να άρει την αναστολή της διαδικασίας ασύλου. Ότι λέγαμε και μας έλεγαν ιδεοληπτικούς, τα έκαναν υπό την πίεση και την κατακραυγή των γιατρών και των διεθνών οργανισμών. Δεν φαίνεται όμως ακόμα να επιληφθεί που μπορεί να γίνει εκρηκτικό για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνικές. Ευπαθείς ομάδες δεν έχουν βγάλει ακόμα για ξενοδοχεία γιατί φοβάται και δεν μπορεί να τα βρει με τους δημάρχους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL