Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΥΝΙΚΑ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ: / Νότης Μηταράκης: Λόγω κορωνοϊού απαγορέψαμε τις αιτήσεις ασύλου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΥΝΙΚΑ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ: / Νότης Μηταράκης: Λόγω κορωνοϊού απαγορέψαμε τις αιτήσεις ασύλου!

Και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης απάντησε ότι το πρώτο μέτρο προστασίας είναι ο διαχωρισμός των προσφύγων που ήρθαν από την 1η Μαρτίου και δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Άρα, για προστασία από τον ιό τους διαχώρισαν και όχι επειδή τους έστελνε ο Ερντογάν...

Ακόμη, ο Ν. Μηταράκης είπε ότι μέτρο αποτελεί και ο περιορισμός της κίνησης από και προς τις δομές, όπως και η δημιουργία υγειονομικών δομών στα ΚΥΤ. «Θέσαμε και στη Μόρια και στη Χίο και στο Βαθύ ειδικές δομές όπου γίνεται έλεγχος αυτών που μπαίνουν και βγαίνουν. Υπάρχει και πρόβλεψη για καραντίνα αν υπάρξουν κρούσματα» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «αντίστοιχοι χώροι καραντίνας υπάρχουν» στη Ριτσώνα και τη Μαλακάσα. «Μέχρι στιγμής δεν έχει διαδοθεί ο ιός στους διαμένοντες γενικότερα σ’ αυτές τις δομές, ούτε σε κανένα μέλος του προσωπικού. Άρα, είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μεταφοράς προς τα έξω» εκτίμησε. Ο υπουργός είπε ότι στην Ελλάδα διαμένουν περίπου 100.000 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων οι 70.000 είναι σε 38 δομές φιλοξενίας. Έως τώρα έχουν υπάρξει 28 κρούσματα και κανένας νεκρός, πρόσθεσε.

Μπάχαλο Μηταράκη

Η Σ. Αναγνωστοπούλου υπενθύμισε ότι ο Ν. Μηταράκης δεσμεύθηκε στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου ότι οι ευάλωτοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και ζήτησε ενίσχυση των τοπικών Κέντρων Υγείας. «Όταν υπάρχουν τέτοιες υγειονομικές βόμβες, δεν σωζόμαστε με περιφρούρηση μόνο απέξω, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένας στοιχειώδης κανόνας υγιεινής και αυτή η περίφημη αποστασιοποίηση που λέμε για όλους τους άλλους» τόνισε. Η απάντηση του εκνευρισμένου Ν. Μηταράκη ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνο για να μην γίνουν επιστροφές στην Τουρκία! «Απαντάει με τον τρόπο που έχει μάθει και έχει κάνει μπάχαλο το μεταναστευτικό» σχολίασε η Σ. Αναγνωστοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL