Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την Πρωτομαγιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την Πρωτομαγιά

Το μείζον ζήτημα της παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που λήγει την 1η Μαΐου, θέτουν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τους Χρ. Σταϊκούρα και Άδ. Γεωργιάδη αν έχουν την πολιτική βούληση να ανανεώσουν την ισχύουσα διάταξη νόμου που είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που είχε υπερψηφίσει η Ν.Δ. τον Απρίλιο του 2019 ώστε να εξακολουθήσει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και μετά την 30ή Απριλίου του 2020. Ρωτούν παράλληλα “πότε σκοπεύουν να ανακοινώσουν την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μπροστά στον κίνδυνο των οριζόντιων κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και πώς θα διασφαλίσουν την απαγόρευση των πλειστηριασμών έως το τέλος του χρόνου".

Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως, σύμφωνα με το Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας, το 40% των Ελλήνων δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις δαπάνες στέγης και ότι συνεπώς δεν πρόκειται για ένα σύνολο στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά για συμπολίτες μας με θεμελιακές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση και κάλυψη αυτών των δαπανών. Υπογραμμίζουν ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις "έχουν υποχρέωση να διαφυλάξουν την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας", γεγονός που κάνει σαφές ο ΣΥΡΙΖΑ και με το πρόγραμμα των κοστολογημένων μέτρων του σχεδίου του “Μένουμε Όρθιοι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL