Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ / Τον... διμέτωπο θυμήθηκε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ / Τον... διμέτωπο θυμήθηκε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ενώ η Φ. Γεννηματά επικρίνει την κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να δοθεί πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα τώρα ώστε να μην έρθει αντιμέτωπη η χώρα με νέα Μνημόνια, σπεύδει παράλληλα να υποβαθμίσει τη μεγάλη και κοστολογημένη παρέμβαση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας το σχέδιο “Μένουμε Όρθιοι” για τη στήριξη των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Προκειμένου να αντιπαραβάλει το κόμμα της ως το “υπεύθυνο” και “συνετό” και να το διαφοροποιήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπονόησε ότι πρόκειται για “λαϊκισμό” και “πλειοδοσία παροχών” εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή της (ρ/σ ΣΚΑΪ) είπε ότι “δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Δεν θα διστάσουμε ούτε για μια στιγμή να ασκήσουμε κριτική για λάθη, παραλήψεις και καθυστερήσεις. Μακριά από κορώνες και λαϊκισμούς”. Πρόσθεσε ότι “δεν ενδίδουμε στον λαϊκισμό. Δεν θα κάνουμε πλειοδοσία παροχών”, για να αντιτεθεί ευθέως με το σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίβαρο στη λογική “βλέποντας και κάνοντας” της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι “αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας και περιγράφει με τα μέτρα του ξεπερνούν τις δυνατότητες της χώρας. Μας βάζουν σε νέους κινδύνους”. Είπε ότι αυτή η πολιτική “δεν βοηθά τη χώρα και ούτε την πολιτική να ανακτήσει την αξιοπιστία που χρειάζεται” και ότι “δείχνουν ότι είναι «κολλημένοι» στην εποχή του 'δεν πληρώνω'”. Έβαλε και κατά της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι και από εκείνη την πλευρά “έχουμε ακούσει παλιότερα το 'όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά'”.

Παράλληλα, ενόψει του χθεσινού Eurogroup, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησε “τολμηρά και πέρα από τα συμβατικά μέτρα" ώστε να κρατηθούν όρθια τα κράτη - μέλη και η Ε.Ε. Επανέλαβε τη στήριξή της για κορωνομόλογο που δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και διόγκωση του δημόσιου χρέους των χωρών, για να τονίσει πως αν η Ευρώπη ολιγωρήσει πάλι, θα μπει σε κρίση που θα απειλήσει την ύπαρξή της και θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL